ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Επέσαν οι υπογραφές E.E. – Pfizer για το εμβόλιο. Η Ε.Ε. έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την AstraZeneca, τη Sanofi, τη Johnson & Johnson και την CureVac

Pfizer εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε χθες η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε: «Έχουμε υπογράψει το 5ο συμβόλαιό μας με έναν παραγωγό εμβολίων, για να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια για τους Ευρωπαίους».

Συνολικά 1,2 δις δόσεις

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Κομισιόν «συνολικά, έχουμε εξασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις μελλοντικών εμβολίων μέχρι στιγμής. Περισσότερα θα ακολουθήσουν.

Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε φθάσει σε προκαταρκτική συμφωνία με τις δύο εταιρείες τον Σεπτέμβριο για την προπαραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Η Ε.Ε. έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με την AstraZeneca, τη Sanofi, τη Johnson & Johnson και την CureVac, για προμήθεια των εμβολίων που αναπτύσσουν, ενώ βρίσκεται παράλληλα σε συνομιλίες με τη Moderna.

Nωρίτερα, η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech κατέθεσε αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την έγκριση του πειραματικού τους εμβολίου.

Το επόμενο βήμα για την FDA είναι η έναρξη της αξιολόγησης του εμβολίου και τη χορήγησή του στο πλαίσιο των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης, μια διαδικασίας που θα οδηγήσει στη διανομή του εμβολίου έως τα τέλη του έτους σε περιορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι στον κλάδο Υγείας και στην τρίτη ηλικία.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

aitoloakarnanianews.gr

Νευρικότητα στην Άγκυρα για την αλλαγή των ισορροπιών

aitoloakarnanianews.gr

Το σκοτεινό παρασκήνιο της παραίτησης του γαμπρού του Ερντογάν –Το σκάνδαλο της Halkbank, το λαθρεμπόριο χρυσού, οι σχέσεις με τον γαμπρό του Τραμπ

aitoloakarnanianews.gr

To μήνυμα που σόκαρε τις αγορές – Το μεγάλο crash test των επιτοκίων και το στοίχημα της τουρκικής οικονομίας

aitoloakarnanianews.gr

Ο Τραμπ συνεχίζει την πολιτική «καμένης γης»

aitoloakarnanianews.gr

Η νίκη Μπάιντεν φέρνει την τέλεια καταιγίδα στην Τουρκία – Οι αμερικανικές κυρώσεις και η λίρα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο