ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών


Ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στην κατεύθυνση ισχυροποίησης και ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Πρύτανη, Χρήστο Μπούρα.

Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμει στην λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στους πόρους και στα έργα που  διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, αλλά και στις θεσμικές συνεργασίες των δύο πλευρών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης, ανακοίνωσε στον Πρύτανη την πρόθεσή του να φέρει ως θέμα προς συζήτηση στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνάρτηση με την τοπική κοινωνία και με την συμμετοχή και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία της Πρυτανείας και της Περιφερειακής Αρχής. Συμμεριζόμαστε την αγωνία για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της Πρυτανικής Αρχής για την ανάγκη στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας σε επίπεδο μελών-ΔΕΠ αλλά και προϋπολογισμού, ενώ τονίσαμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το Πανεπιστήμιο, εγγυάται το μέλλον του και επιδιώκει την μέγιστη δυνατή ανάπτυξή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, θεωρώντας ότι εκφράζοντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, οφείλει η Αυτοδιοίκηση να έχει σημαντικό λόγο και παρέμβαση» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης μετά το τέλος της συνάντησης.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Νέας Γενιάς, Νίκος Κατσουγκράκης, ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, Μάρκος Μαραγκός, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Διονύσης Μαντζαβίνος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης και καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ακαδημαϊκών, Διοικητικών Υποθέσεων και Οικονομικής και Φοιτητικής Μέριμνας, Χαράλαμπος Ροδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων Αχιλλέας Χατζόπουλος..

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα- Η Νέα Οδός ενημερώνει τους οδηγούς που κινούνται στην Ιόνια

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Στο νοσοκομείο “Άγ. Ανδρέας” με κορονοϊό 2 παιδιά από το ίδρυμα “κιβωτός Αγάπης”

aitoloakarnanianews.gr

Από την Πάτρα στη Ναύπακτο για ξενύχτι και γαμήλιες δεξιώσεις

aitoloakarnanianews.gr

429.238.747,66 ευρώ τα 174 έργα στο συνολικό πρόγραμμα της Π.Δ.Ε στην Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

H… περιπέτεια 1000 (χαμένων) δικογραφιών στην Κέρκυρα

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο