ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Επαλήθευση προγνώσεων Covid-19 και υλοποίηση προτάσεων μέτρων του Νίκου Καρδούλα

Από την 1η Μαρτίου και μέχρι σήμερα γίνονται προγνώσεις με προσομοίωση του μαθηματικού μοντέλου για τους εβδομαδιαίους μέσους όρους του ποσοστού θετικότητας των τεστ, των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίες δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα για την αντίστοιχη τρέχουσα εβδομάδα στην προσωπική μου σελίδα του Facebook και οι οποίες έχουν επαληθευθεί από τα γεγονότα.

Στις 7 και 18 Μαρτίου είχα προτείνει μερικά έξυπνα μέτρα για τη διαχείριση και την καταστολή της πανδημίας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα του Facebook και τα οποία ήδη στην πλειοψηφία τους υλοποιούνται.

Επαλήθευση επί 8 εβδομάδες των προγνώσεων

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι εβδομαδιαίες προγνώσεις για τους μέσους όρους του ποσοστού θετικότητας των τεστ, των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών, για τις οκτώ εβδομάδες από τις 1 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2021, καθώς και οι ανάλογοι μέσοι όροι από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Από τη σύγκριση των προγνώσεων με τα αντίστοιχα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει:

– 23 από τις 24 προγνώσεις για τα δεδομένα της πανδημίας επαληθεύθηκαν κατά 100%.

– Μία πρόγνωση επαληθεύθηκε κατά 94%.

Υλοποίηση προτάσεων για έξυπνα μέτρα περιορισμού της πανδημίας

Στις 7 και 18 Μαρτίου είχα προτείνει κάποια έξυπνα μέτρα για την αποσυμπίεση της πανδημίας και πριν ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τα δωρεάν selftests. Οι προτάσεις των έξυπνων μέτρων, καθώς και η μέχρι τώρα υλοποίησή τους απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Όπως φαίνεται στον πίνακα, σχεδόν όλες οι προτάσεις ήδη υλοποιούνται, εκτός από την πρόταση για μετακίνηση από νομό σε νομό και την πρόταση για συμμετοχή των πολιτών στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στις συγκοινωνίες, η οποία υλοποιείται προς το παρόν μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά όχι για τους πελάτες.

Προγνώσεις για την τρέχουσα εβδομάδα

Με νέα προσομοίωση του μαθηματικού μοντέλου, έγιναν οι προγνώσεις για το ποσοστό θετικότητας των τεστ, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους ασθενείς covid-19 για την τρέχουσα Μεγάλη Εβδομάδα26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα του Facebook στις 26.04.2021, όπου προβλέπεται μείωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αστυνομικοί και πυροσβέστες στη φύλαξη των εμβολίων

aitoloakarnanianews.gr

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία του Κ. Γκιουλέκα, της ΕΑΔ και του ΕΟΔΥ

aitoloakarnanianews.gr

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας

aitoloakarnanianews.gr

Το έντυπο συγκατάθεσης που θα υπογράφουμε πριν τον εμβολιασμό

aitoloakarnanianews.gr

O καιρός την Κυριακή

aitoloakarnanianews.gr

Στήνονται μυστικά Πρωτοχρονιάτικα «κορωνοπάρτι» σε βίλες και Airbnb

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο