ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Επιστολή Πελετίδη σε Αρχή διαφάνειας καιΕΛ.ΑΣ. για ανάτπυξη τραπεζοκαθισμάτων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενημερώνει για τις άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πατρέων, έτους 2021.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε, η εστίαση σύμφωνα με κυβερνητική εξαγγελία, ξεκινά τη λειτουργία της στις 3/5/2021, έπειτα από μήνες αναστολής με τα υπ΄ όψη καταστήματα κλειστά, στο πλαίσιο των σχετικών ΚΥΑ με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, που είχε λάβει η κυβέρνηση.
Το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που εξαγγέλθηκε μέχρι την ημερομηνία ανοίγματος (3/5/2021) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι αρκετά μικρό, αλλά και αιφνίδιο, σε σχέση με την αναμενόμενη ημερομηνία επανεκκίνησης της εστίασης.
Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι άδειες με τις οποίες πρέπει να εφοδιαστούν οι επαγγελματίες της εστίασης για το έτος 2021 από τις Υπηρεσίες του Δήμου, να μην είναι δυνατόν να εκδοθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία της 3/5/2021.
Αυτό συμβαίνει διότι, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, οι Υπηρεσίες μας λειτουργούν οριακά σε σχέση με το προσωπικό, μεσολαβούσης και της Μεγάλης Εβδομάδας και των αργιών, όπου σε συνδυασμό με την κατάθεση απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους υπ΄ όψη επαγγελματίες από άλλες υπηρεσίες, καθιστούν πραγματικά αδύνατη την έκδοση των σχετικών αδειών, μέχρι 3/5/2021.
Για το λόγο αυτόν, με επιστολή και παρέμβασή μας προς τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα, ζητούμε παράταση της έκδοσης των αδειών αυτών έτους 2021 μέχρι 31/5/2021, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος έκδοσής τους.
Παράλληλα και μέχρι τότε, να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης και της άδειας των ατελώς πρόσθετων παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων, που προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η έκδοση άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για το 2021 και να λειτουργήσουν στους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους του 2020.
Ελπίζουμε στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας αυτών από την Κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση όμως παρακαλούμε τις ελεγκτικές σας αρχές για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αυτών στην επανεκκίνησή τους στο πλαίσιο των παραπάνω, με αποφυγή προστίμων σε γενόμενους ελέγχους, διότι είναι αντικειμενικοί οι λόγοι τους οποίους επικαλούμαστε, σύμφωνα με τους οποίους δεν είναι δυνατόν να έχουν εφοδιαστεί με τις υπ΄ όψη άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων έτους 2021 μέχρι το άνοιγμα των καταστημάτων τους (3/5/2021) ενώ αυτό θα έχει επιτευχθεί μέχρι 31/5/2021.
Κατά τα λοιπά, είναι γνωστός ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων αυτών στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.
Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπ΄ όψη συνδημότες μας ως αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, προερχόμενοι από έξι (6) συνεχόμενους μήνες αναγκαστικής ανεργίας και για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε τις Υπηρεσίες σας για τα αναφερόμενα μέχρι 31/5/2021.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Παπάς ¨καμικάζι» από την Αχαία αναστάτωσε την Αιτωλ/νία

aitoloakarnanianews.gr

Φεύγει ο Χαράλαμπος Γώγος από το Νοσοκομείο Ρίου

aitoloakarnanianews.gr

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 8χρονο αγόρι, το παρέσυρε δίκυκλο

aitoloakarnanianews.gr

Πανδημία Κορωνοϊού: Εκ νέου διευκόλυνση νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων Δυτικής Ελλάδας από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

aitoloakarnanianews.gr

Ο «Λέανδρος» έφερε Χιόνια στη Δυτ. Ελλάδα – Live η πορεία του χιονιά – ΧΑΡΤΕΣ – ΦΩΤΟ

aitoloakarnanianews.gr

Γείτονες και συγγενής οι δράστες της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο