ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ερώτηση Βελόπουλου για τους λεμονοπαραγωγούς Αγρινίου

Ερώτηση Βελόπουλου για τους λεμονοπαραγωγούς Αγρινίου


Ερώτηση του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Διαμαρτυρίες των λεμονοπαραγωγών Αγρινίου»

Κύριε Υπουργέ,

Χιλιάδες τόνοι λεμονιών μένουν στα αζήτητα στην περιοχή του Αγρινίου, με τους παραγωγούς να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται, καθώς, βλέπουν την παραγωγή τους να πηγαίνει στον «κάδο των αχρήστων». Όπως μας καταγγέλλουν, βλέπουν τις λεμονιές φορτωμένες με τους καρπούς τους. Δυστυχώς, όμως, ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτής της μεγάλης ποσότητας περιβολιών, αξιοποιείται. Το μεγαλύτερο ποσοστό πέφτει υπερώριμο στο έδαφος και σαπίζει. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το θέμα της εισαγωγής εσπεριδοειδών από άλλες χώρες και κυρίως, από την Τουρκία, με πολύ χαμηλή τιμή. Για άλλη μια χρονιά, ο αθέμιτος ανταγωνισμός παρατηρήθηκε ότι πλήττει την αγορά του ελληνικού λεμονιού, μέσω της ανοχής στη διακίνηση εισαγόμενων εσπεριδοειδών στην εγχώρια αγορά, που δεν πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ποιότητας, γεγονός που δρα εναντίον της ελληνικής παραγωγής εσπεριδοειδών, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις εν λόγω προδιαγραφές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Προτίθεσθε να προβείτε στη σύσταση φορέα που θα προβαίνει στην περισυλλογή και αξιοποίηση των περίσσιων ποσοτήτων λεμονιών, μέσω της διάθεσης αυτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για την αγορά λεμονιών;

2.Πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε τις πρακτικές χειραγώγησης του καταναλωτικού κοινού εις βάρος της ελληνικής λεμονοπαραγωγής από πρωτοβουλίες αθέμιτων ανταγωνιστών, όπως εκτίθενται άνω;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Συνάντηση Θ. Μωραίτη με παραγωγούς εσπεριδοειδών της Δημοτικής Ενότητας Στράτου “Στράτιος Ζεύς”

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «1ο Musicians Lodge Festival» (Video – Photos)

aitoloakarnanianews.gr

17 νέα πρόστιμα για μάσκες και μηνύματα στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Ανακοίνωση ΠΣΔΜΗ Αιτωλοακαρνανίας για το Πολυτεχνείο 2020

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: 31 πρόστιμα χθες για μάσκα, άσκοπες μετακινήσεις και υπεράριθμους

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Αγρινίου: Στηρίζουμε τις Δομές Αστέγων

aitoloakarnanianews.gr

«Ομολογία πίστεως» στο Αγρίνιο: «Αντισταθείτε στον Αντίχριστο – Mην κάνετε κανένα εμβόλιο» (video)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο