ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ζήτησε αναβολή ο καθηγητής του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου που μήνυσε όλους τους φοιτητές του

Ζήτησε αναβολή ο καθηγητής του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου που μήνυσε όλους τους φοιτητές του


Για τις 10 Μαρτίου 2021 διακόπηκε η δίκη των 110 φοιτητών και καθηγητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής της Ναυπάκτου του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου που μηνύθηκαν από καθηγητή του τμήματος.

Η υπόθεση έρχεται από το παρελθόν, όταν οι φοιτητές με έγγραφό τους που κατέθεσαν στη γραμματεία του τμήματος υποστήριζαν ότι ο καθηγητής δεν τηρεί την εκπαιδευτική διαδικασία και γενικά δεν λειτουργεί με τον σωστό διδακτικό τρόπο. Ο τότε Πρόεδρος του τμήματος, Βασίλης Τριανταφύλλου, έφερε το έγγραφο στη Γενική Συνέλευση για ενημέρωσή της και στη συνέχεια το έστειλε ως όφειλε στη Διοίκηση του ΤΕΙ. Η Διοίκηση μετά από δυο διαδοχικές Ε.Δ.Ε. προέβη σε επίπληξη του καθηγητή.

Στο μεταξύ οι φοιτητές έκαναν κατάληψη του τμήματος διαμαρτυρόμενοι για την τακτική του. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης ο εν λόγω καθηγητής κατέθεσε εναντίον όλων των φοιτητών και καθηγητών του τμήματος πλην του εαυτού του, μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον του Προέδρου του τμήματος για παράβαση καθήκοντος, εναντίον της γραμματέως για πλαστογραφία των πρακτικών, και εναντίον όλων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστογράφησης και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση, μετά από τρεις αναβολές έφθασε σήμερα και πάλι στο Δικαστήριο, όμως διακόπηκε για τις 10 Μαρτίου, καθώς ο μηνυτής καθηγητής ζήτησε αναβολή, επειδή δεν μπορούσε να είναι παρών ο δικηγόρος του, ο οποίος είχε δίκη σε άλλο Δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι καθηγητές που ήταν παρόντες, δια του δικηγόρου τους ζήτησαν να γίνει σύντομα η εκδίκαση, διότι, οι πρώην φοιτητές και σήμερα επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Δηλαδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ποινικό μητρώο για τυχόν διορισμό τους ή πρόσληψη σε κάποια εργασία, αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η δίκη.

Από την άλλη πλευρά οι καθηγητές του τμήματος με την σειρά τους έχουν καταθέσει και εκείνοι μήνυση κατά του συναδέλφου τους, η οποία θα εκδικαστεί όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη δίκη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ- aixmi-news.gr

Αχαΐα: Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε εμπόρους ελαιολάδου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι – «Η αντιπολίτευση δεν βάζει εμπόδια, ο κύριος δήμαρχος πατά τα κορδόνια του συνεχώς και μπερδεύεται…».

aitoloakarnanianews.gr

Απ.Κατσιφάρας: Εθιμοτυπική η Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μεσολόγγι;

aitoloakarnanianews.gr

Το μήνυμα Κατσιφάρα για την επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων στο Μεσολόγγι λόγω κρούσματος COVID-19 σε δικηγόρο

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Διενέργεια rapid tests στην Κεντρική Πλατεία

aitoloakarnanianews.gr

Στα χέρια ήρθαν Αιγύπτιοι και Πακιστανοί στο Αιτωλικό

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο