ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου η 25η Μαΐου κάθε έτους

Ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου η 25η Μαΐου κάθε έτους


Καθιέρωση της 25ης Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρας τοπικής εορτής, ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου.

Με την απόφαση 33/2021 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, η πρόταση της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για την ”Kαθιέρωση της 25ης Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρας τοπικής εορτής, ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ξηρομέρου”.

Η 25η Μαΐου είναι η ημέρα κατά την οποία με την προκήρυξη του Γεωργίου Βαρνακιώτη κηρύχθηκε η επανάσταση στην Αιτωλία και την Ακαρνανία και αποτέλεσε αφετηρία του ένοπλου αγώνα στην περιοχή μας.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία αναγράφεται στην προκήρυξη, η οποία γράφτηκε στην Ιερά Μονή Ζαπατίνας, εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου. Παράλληλα, ο Δήμος Ξηρομέρου, σε αντίθεση με άλλους Δήμους της χώρας μας, δεν έχει καθορίσει κάποια συγκεκριμένη ημέρα τοπικού εορτασμού σχετικού με το 1821.

Ο καθορισμός του εορτασμού της ημέρας αυτής ανήκει στον Δήμο και η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων (ειδικά των σχολείων) σε αυτόν θα αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση των παιδιών μας με την τοπική ιστορία.

Τέλος, ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας εμπεριέχει τη δυνατότητα ανάδειξης ιστορικών τόπων και μνημείων, προβάλλοντας το Ξηρόμερο και την ιστορία του.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαΐου θα λαμβάνουν μέρος οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στο Δήμο Ξηρομέρου, ενώ οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημοσίων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να καταρτίζεται με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου.

xirimeronews.gr

Δήμος Ξηρομέρου: Επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ξηρόμερο: Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, από την κα Σοφία Σακοράφα για την Π.Ο.Α.Υ.

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο: Οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο πλευρό των ευπαθών ομάδων

aitoloakarnanianews.gr

Εμβολιαστικό κέντρο το Κ.Υ. Μύτικα για τον Covid -19

aitoloakarnanianews.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Παλαιομάνινα Ξηρομέρου – Στάχτη 20 στρέμματα δασικής έκτασης

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο-Χωροταξικό Ιχθυοκαλλιεργειών: Η διαβούλευση έγινε και δεν εκφράσατε γνώμη

aitoloakarnanianews.gr

Αστακός: Αναμένεται διακοπή νερού σήμερα λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό.

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο