ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ημερίδα στην Πάτρα για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων

Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων  υγρών αποβλήτων  είναι το θέμα της Ημερίδας  που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, αύριο,  το πρωί, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, με τη συμμετοχή καθηγητών των Πανεπιστημίων Πάτρας και Bari καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Gallipoli.

Η Ημερίδα  διοργανώνεται  στο πλαίσιο του έργου Rewater που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Greece-Italy, που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και φορείς πόλεων της Ιταλίας  και το οποίο στοχεύει στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων  για τις ανάγκες άρδευσης δημοσίων χώρων.

Όπως είναι γνωστό η μονάδα επεξεργασίας εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στον Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. Ο στόχος είναι με την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση επεξεργασίας του συνόλου των υγρών αποβλήτων που συγκεντρώνονται,  για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

TimeΑτζέντα
09.00Εγγραφή συμμετεχόντων
09.15 – 09.30 Χαιρετισμοί
09.30 – 09.50Η συμβολή της χρήσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής – Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Δήμος Πατρέων, Τμήμα  Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υπεύθυνος έργου  Re-Water 
09.50 – 10.20Η Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων – καθηγητής Danilo Spasiano, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου  Bari.
10.20 – 10.50Εγκατάσταση και λειτουργία της πιλοτικής μονάδας υπερδιήθησης στην Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων της ΔΕΥΑΠ – Αποτελέσματα και προτάσεις για τη χρήση του παραγόμενου νερού – Καθηγητής Χριστάκης Παρασκευά, Τμήμα Χημικών Μηχανικών , Πανεπιστήμιο Πατρών
10.50 – 11.20AQP και βιώσιμη διαχείριση των υδάτων : τεχνολογική καινοτομία και επαναχρησιμοποίηση λυμάτων στην Gallipoli, Μηχανικός Fabrizio Dell’Anna, Acquedotto Pugliese SpA (Επιχείρηση Υδάτων της Απουλίας)
11.20 – 11.40Διάλλειμα – Καφές 
11.40 – 12.10 Ανακύκλωση Υγρών Αποβλήτων – Περιπτώσεις Εφαρμοσμένων Μελετών στην Ελλάδα – Καθηγητής Μιχαήλ Λεοντσινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής (407/84), Ελένη Σαζάκη, εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.
12.10 – 12.30Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία –Βασίλειος Κάντζαρης, Δήμος Πατρέων ,Δ/νση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Έργων Πρασίνου.
12.30 – 13.00Το Έργο Re-Water  και οι επιδεικτικές δράσεις  στην Gallipoli, Μηχανικός Gianluca Perrone, Δήμος  Gallipoli.
13.00 – 13.30Ασφαλής Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων και βιοστερεών  – Πέτρος Κόκκινος, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Εργαστήριο Τεχνολογίων Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων, Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ).
13.30Γεύμα  
14.30Τέλος Ημερίδας

 

Στην αυριανή ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας της πιλοτικής μονάδας υπερδιήθησης  της ΔΕΥΑΠ και οι ανάλογες  τεχνολογίες που  λειτουργούν σε πόλεις της Ιταλίας.

 

Περισσότερα για:

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Θετική στον κορονοϊό νοσηλεύτρια του ΠΠΝΠ

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Μητέρα μαθητή θετική στον κορονοϊό – «Δεν είμαι αρνήτρια μάσκας, λένε ψέματα»

aitoloakarnanianews.gr

Συλλήψεις για χασισοφυτείες σε όλη τη χώρα με άρωμα Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής πίτας και ανταλλαγής ευχών στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Στήριξης Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα»

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Μάχη για τη ζωής της δίνει 8χρονη στο νοσοκομείο Ρίου – Αναζητείται άμεσα μόσχευμα καρδιάς

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί οδηγό – Τρόμος μπροστά από φανάρι

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο