ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η Γερόντισσα Λυδία περίμενε τους επισκέπτες χωρίς να έχει ειδοποιηθεί!

Η Γερόντισσα Λυδία περίμενε τους επισκέπτες χωρίς να έχει ειδοποιηθεί!

Είσοδος Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[…] Ένα πνευματικό παιδί του Γέροντα [Μοναχού, π. Ζωσιμά] η κυρία Ελένη Καραγιάννη, σε μία επίσκεψή της στο σπίτι του αναφέρθηκε σε μια γνώριμή της μοναχή από την Πάτμο, την αδελφή Λυδία, η οποία το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το είχε αφιερώσει στην ανιδιοτελή προσφορά.

Εργαζόταν προσφέροντας εθελοντική εργασία στο ορφανοτροφείο Ρόδου και τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μοναχή έπειτα από προτροπή του Γέροντά της. Η κυρία μιλούσε μιλούσε για την αδελφή Λυδία και την συμπεριφορά της που θύμιζε τους διά Χριστόν σαλούς Αγίους.

Μόλις το άκουσε ο Γέροντας, σε όσους ήταν μπροστά σε αυτή την συζήτηση τους προέτρεψε γρήγορα να πάνε να πάρουν την ευχή της, γιατί επρόκειτο για αγία Γερόντισσα. Πράγματι προγραμματίστηκε ταξίδι στην Πάτμο και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πρωί, όταν έφτασαν τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα στην Μονή, η Γερόντισσα Λυδία χωρίς να προηγουμένως να έχει ειδοποιηθεί, καθόταν από νωρίς στην είσοδο της Ιεράς Μονής και σε ερώτηση των άλλων μοναζουσών, γιατί κάθεται στην είσοδο και τι περιμένει, εκείνη έλεγε, περιμένω το Χαλανδράκι [ο Γέροντας Ζωσιμάς έμενε στο Χαλάνδρι] από τον “αδελφό μου” και εκ των υστέρων όλοι κατάλαβαν πως εννοούσε τον Γέροντα Ζωσιμά.

Σε επικοινωνία μαζί της καταλάβαμε πόσο μεγάλη αγία Γερόντισσα ήταν αλλά και πόσο μεγάλη “πνευματική συγγένεια” είχε με τον Γέροντα Ζωσιμά. Μπορεί ποτέ να μην είχαν ειδωθεί αλλά γνωρίζονταν πολύ καλά.
Την άλλη χρονιά η Γερόντισσα Λυδία κοιμήθηκε οσιακά.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ζωσιμάς Μοναχός, (1937-2010), Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη», των εκδόσεων η «Μελέτη», Αθήναι.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στέφανος μοναχός ο Αμερικάνος | Διακόνημα

aitoloakarnanianews.gr

Ματιάζει τα καλά – Askitikon

aitoloakarnanianews.gr

Μοναχός Ιλαρίων Διονυσιάτης (1860 – 31 Μαρτίου 1933)

aitoloakarnanianews.gr

Ο Άγιος Νεκτάριος έναντι των αιρέσεων (Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος Καλαμαράς)

aitoloakarnanianews.gr

Ο Άγιος Αντώνιος ο Νεομάρτυς ο Αθηναίος εορτάζει στις 5 Φεβρουαρίου.

aitoloakarnanianews.gr

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός σχολιάζει τον βίο και την προσωπικότητα του Γέροντα Αρσένιου του Σπηλαιώτη και Ησυχαστή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο