ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η ΟΙΚΙΠΑ είχε συνάντηση για το πράσινο στην πόλη με τον Δήμο Πάτρας

Δημιουργική ήταν η συνάντηση που είχε πρόσφατα  αντιπροσωπεία της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον Δ/ντη Περιβάλλοντος του Δ. Πατρέων Παναγιώτη Κωστόπουλο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης:

«Οι εκπρόσωποι της Κίνησης έθεσαν σαν μείζον ζήτημα την αναβάθμιση του αστικού πράσινου για την βελτίωση του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόταξαν το ζήτημα νέων φυτεύσεων στις κενές θέσεις των πεζοδρομίων, την αντικατάσταση ορισμένων δένδρων με πιο κατάλληλα είδη, και την ενίσχυση του πράσινου σε πλατείες και πάρκα.

Σε ότι αφορά τη φροντίδα και το πότισμα των νέων δένδρων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, πρότειναν την «υιοθεσία» τους από ενδιαφερόμενους συμπολίτες, αναφέροντας το παράδειγμα άλλων πόλεων όπως της Αθήνας που έχει υλοποιήσει με επιτυχία αυτό το μέτρο, καταγράφοντας ηλεκτρονικά τις θέσεις και καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν  μέσω κατάλληλης εφαρμογής και από τα κινητά.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου ανέφεραν ότι παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε κονδύλια και προσωπικό στον τομέα του πρασίνου, προχωρούν  κάθε χρόνο σε νέες φυτεύσεις, που για τη τρέχουσα χρονιά  έχουν φτάσει  τις 200 σε ολόκληρη την Πάτρα. Έδειξαν ενδιαφέρον στην  πρόταση της ΟΙΚΙΠΑ για ηλεκτρονική καταγραφή των κενών θέσεων και για το πρόγραμμα «υιοθεσίας» που υποσχέθηκαν να το μελετήσουν.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της κίνησης έθιξαν και το ζήτημα του υπερβολικού κλαδέματος των δένδρων μέσα στον αστικό ιστό. Όπως ανέφεραν  χαρακτηριστικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου πράσινου για αρκετούς μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται στην περιβαλλοντική υποβάθμιση στην πόλη. Πρότειναν να μην γίνεται ριζικό κλάδεμα κάθε χρόνο και ειδικότερα για τα αειθαλή δένδρα να γίνεται μόνο ελάφρυνση της κώμης καθ ύψος.

Από τη μεριά του Δήμου αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στα ψηλά  δένδρα αφού ο Δήμος δεν διαθέτει μεγάλα γερανοφόρα οχήματα και οι εργολαβίες είναι πανάκριβες, σε ότι αφορά τα μικρότερα σημείωσαν το αίτημά μας για ελαφρύτερο κλάδεμα, όπου είναι δυνατόν.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της ΟΙΚΙΠΑ και της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου για μελλοντικές δράσεις δενδροφύτευσης μέσα στην πόλη και ευαισθητοποίησης  των πολιτών στην φροντίδα του πράσινου που αποτελεί ζωτικό παράγοντα για μια καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.

Ήταν μια παραγωγική συζήτηση  σε καλό κλίμα που ελπίζουμε να συμβάλει σε πρακτικές και δράσεις θετικές για την πόλη».

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

To Επιμελητήριο Αχαΐας στην 1η διαδικτυακή έκθεση – Food Market Show 2020

aitoloakarnanianews.gr

Θλίψη σε Αγρίνιο και Λυσιμαχεία για το θάνατο του 44χρονου Σπύρου

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια: Πράσινα σημεία και γωνίες ανακύκλωσης σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

GEM-IN: Εκπαιδευτικοί της ΠΔΕΔΕ μαθαίνουν … παίζοντας!!

aitoloakarnanianews.gr

Διπλή σύλληψη στην Πάτρα | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο