ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αγνοεί τις ιατρικές οδηγίες και “σπάει” την καραντίνα

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν καραντίνα κοροναϊός

Δάσκαλε που δίδασκες και για την πρόεδρο της Ε.Ε Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, που αποφάσισε να “σπάσει” στο 7ημερο την καραντίνα, που της επιβλήθηκε μετά την επαφή της με θετικό κρούσμα κοροναϊού.

Η φον ντερ Λάιεν ακολουθεί τους κανόνες του Βελγίου, οι οποίοι έχουν χαλαρώσει, όμως η απόφασή της να αγνοήσει τις αυστηρότερες συμβουλές της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δημόσιας υγείας ενδέχεται να αποδυναμώσουν περαιτέρω τις εκκλήσεις για την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης στην αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19.

Είναι και γιατρός

Η 61χρονη φον ντερ Λάιεν, που είναι γιατρός, δήλωσε ότι θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους έως σήμερα το απόγευμα, αφού ένα πρόσωπο με το οποίο ήρθε σε επαφή στις 29 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό.

Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η ίδια την Πέμπτη και χθες Δευτέρα ήταν αρνητικά.

Μείωση του χρόνου καραντίνας από το Βέλγιο

Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις συστάσεις της ΕΕ για την περίοδο της αυτοαπομόνωσης, αλλά επεσήμανε ότι η φον ντερ Λάιεν παρέμεινε σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπεται από τους κανόνες που ισχύουν στο Βέλγιο.

Το Βέλγιο, όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΕ, μείωσε τη διάρκεια της καραντίνας από 14 ημέρες σε επτά την 1η Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφεται αυτή την περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μολύνσεων από covid-19.

Η αλλαγή αποφασίστηκε κυρίως διότι οι πολίτες δυσκολεύονταν να τηρήσουν τους κανόνες, οι οποίοι είχαν μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, όπως είχε εξηγήσει εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο η απόφαση του Βελγίου αντιβαίνει στις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), το οποίο τον Σεπτέμβριο επανέλαβε ότι όποιος έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 πρέπει να μένει σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες.

Το ECDC προσθέτει ότι η περίοδος της καραντίνας μπορεί να μειωθεί στις 10 ημέρες, αν υπάρχει αρνητικό τεστ.

Επικίνδυνη η μείωση του χρόνου αυτοπεριορισμού

Η επικεφαλής της υπηρεσίας Άντρεα Έιμον έχει προειδοποιήσει ότι ακόμη και οι 14 ημέρες ίσως να μην είναι αρκετές, αφού ένα 3 με 4% των μολύνσεων εμφανίζονται έπειτα από δύο εβδομάδες.

Και άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν μειώσει τον χρόνο της αυτοαπομόνωσης, όπως η Γαλλία που τον έχει περιορίσει στις επτά ημέρες και η Ισπανία στις 10, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι μεταδοτικοί έπειτα από αυτό το διάστημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένα καλέσει τις 27 χώρες μέλη να συντονίσουν καλύτερα τις στρατηγικές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας και να χρησιμοποιούν κοινά κριτήρια για την εξάπλωση της ασθένειας προτού υιοθετήσουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Σύγχυση με την πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ

aitoloakarnanianews.gr

Νέα πρόκληση Τατάρ για την Αμμόχωστο, καθώς ανοίγει σήμερα μέρος των Βαρωσίων (Video)

aitoloakarnanianews.gr

Παρουσιάστηκε από την Apple η «οικογένεια» των iPhone 12

aitoloakarnanianews.gr

«Περίεργη» ανάρτηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ με έμμεση «αιχμή» για Τουρκία, καθώς αναφέρεται στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

aitoloakarnanianews.gr

Το φθινόπωρο θα είναι χειρότερο από το καλοκαίρι

aitoloakarnanianews.gr

Καθυστέρηση στην αντικατάσταση του «αεροπλάνου της ημέρας της καταστροφής» από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (Photos)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο