ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η πανδημία έπληξε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 14:52

Σακελλαροπούλου: Η πανδημία έπληξε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών

«Παρά τις πολλές γυναικείες κατακτήσεις, στην πολιτική και κοινωνική ζωή μένουν πολλά ακόμη να γίνουν», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε χαιρετισμό της κατά την διαδικτυακή εκδήλωση «Ισότητα στην Πράξη», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι έχουμε ως τώρα διανύσει μεγάλη απόσταση και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την πλήρη και ίση άσκηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ωστόσο, παρατήρησε ότι παρά τις πολλές γυναικείες κατακτήσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Όπως είπε, «για να μπορέσουν οι γυναίκες να εξελιχθούν ισόρροπα και αρμονικά, πρέπει να εκλείψουν οι έμφυλες προκαταλήψεις και να διαρραγούν τα αρνητικά στερεότυπα· να αυξηθεί η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας και να μειωθεί το σε βάρος τους χάσμα στους μισθούς και τις συντάξεις· να ενισχυθεί η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στη λήψη των αποφάσεων· να καταπολεμηθεί η έμφυλη βία».

Αναφερόμενη στην πανδημία, επισήμανε ότι συσσώρευσε προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε εκρηκτικές καταστάσεις που εξουθενώνουν τις γυναίκες. «Ενίσχυσε και διόγκωσε τις εργασιακές τους δυσκολίες, έπληξε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, συρρίκνωσε τις επαγγελματικές τους προοπτικές και τις κατέστησε πιο ευάλωτες σε κακοποιητικές συμπεριφορές» σημείωσε.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε οι πολιτικές δράσεις που θα αναληφθούν στον τομέα της ισότητας των φύλων να θεσπίσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νομικών και πολιτικών μέτρων που θα εγγυάται ίσες ευκαιρίες και επαγγελματικές προοπτικές, ίση μεταχείριση στην εργασία, αναγνώριση της ανάγκης για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και κυρίως προστασία των θυμάτων βίας, ενδοοικογενειακής ή άλλης, μέσω της ενίσχυσης των θεσμικών μηχανισμών ισότητας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 14:53

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στο έλεος της βρετανικής μετάλλαξης

aitoloakarnanianews.gr

“Ξεκίνησε το τρίτο κύμα”

aitoloakarnanianews.gr

Βάρκιζα: Νεκρός νεαρός σε τροχαίο με μηχανάκι | Ειδησεις

aitoloakarnanianews.gr

Τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. που ξέφυγε της πορείας του λίγο πριν τη Γέφυρα Αχελώου

aitoloakarnanianews.gr

«Κόπηκαν» 3 προμηθευτές μασκών για τα σχολεία

aitoloakarnanianews.gr

Αρκετά ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο