ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η Περιφέρεια ΔΕ συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS  δίνεται η  ευκαιρία να επικεντρώνεται η προσοχή όλου του πλανήτη σε μια  σύγχρονη πανδημία της εποχής μας.

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, περί τα 75 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το ιό HIV και πάνω από 32 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (2018). Το έτος 2018, 37,9 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς του ιού HIV.

Αυτό που έχει πρωταρχικό ρόλο στην υγείας μας είναι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η πρόληψη σε ό,τι αφορά τις ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας και να δείχνουμε διαρκώς απέναντί τους σοβαρή και υπεύθυνη στάση, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε και να διατηρούμε την σωματική και παράλληλα την ψυχική μας υγεία στα ανώτερα δυνατά επίπεδα.

Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλοντας και φέτος να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να προωθήσει το μήνυμα της αξίας της πρόληψης από την HIV λοίμωξη ,  θα φωταγωγήσει  τα κτίρια της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα , το Μεσολόγγι και τον Πύργο , στα  πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS με κόκκινο χρώμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας  Χαράλαμπος  Μπονάνος δήλωσε: «Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, είναι μία «διαφορετική» ημέρα λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού. Δεδομένου ότι τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα και οι προβλέψεις καταδεικνύουν μια σταθερή δυναμική εξάπλωσης της επιδημίας του HIV/AIDS σε παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της πρόληψης από το AIDS .  Ο όρος «πρόληψη της HIV λοίμωξης» περιλαμβάνει μια σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες, προγράμματα και υπηρεσίες που αποσκοπούν να αναστείλουν ή να ελαττώσουν τη μετάδοση του ιού HIV, στοχεύοντας σε άτομα που είναι οροθετικά ή δεν έχουν μολυνθεί ακόμη. Έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη στα άτομα που πάσχουν, να μην περιθωριοποιήσουμε κανένα φορέα, να μην στιγματίσουμε κανένα  και  να μεταφέρουμε  το δυνατό μήνυμα μιας ανθρώπινης κοινωνίας , χωρίς ψυχές στο περιθώριο.»

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τα προσωρινά αποτελέσματα για την πλήρωση των 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης

aitoloakarnanianews.gr

Φαρμάκης: «Όποιος και ότι συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, προσφέρει κακές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο και στον τόπο»

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: Υπεγράφη απόφαση κατανομής κονδυλίων του αναπτυξιακού νόμου

aitoloakarnanianews.gr

Έργα που θα συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο Ερύμανθου

aitoloakarnanianews.gr

O Δημήτρης Σταθακόπουλος στα Ταξίδια Ιστορίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

aitoloakarnanianews.gr

3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος-80 οι παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο