ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η  Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος αναλαμβάνει την υποχρέωση ετήσιας εθνικής συνδρομής του Von Karman Institute

Η  Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος αναλαμβάνει την υποχρέωση ετήσιας εθνικής συνδρομής του Von Karman Institute


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής, η συμμετοχή της ΠΔΕ ως εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας  στο Von Karman Institute για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό Διεθνή Εκπαιδευτικό και Επιστημονικό Οργανισμό Πανεπιστημιακού Επιπέδου με έδρα τις Βρυξέλλες που έχει ως απώτερο στόχο την προαγωγή της μελέτης της επιστήμης της Δυναμικής των Ρευστών.

Η ΠΔΕ στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποτελέσει τον εθνικό εκπρόσωπο της χώρας μας στο παγκοσμίου κύρους ερευνητικό κέντρο VKI αναλαμβάνοντας την υποχρέωση της ελληνικής συνδρομής, παρέχοντας μ ‘ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας και συμμετοχής σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη εκπαίδευση  σε Έλληνες φοιτητές, θέτοντας την επιλογή υποτρόφων με εντοπιότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η διασύνδεση μας με το VKI θα συμβάλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας μας και κατ’ επέκταση της Χώρας μας, αφού θα δημιουργηθούν συνέργειες επιστημονικές και τεχνολογικές των Ελλήνων και των εταίρων μας, στις τεχνολογίες αιχμής στην αεροδιαστημική και τη ρευστομηχανική. «Επιπλέον, η συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και τα ερευνητικά κέντρα του ΝΑΤΟ θα ενισχύσουν το ρόλο της ΠΔΕ και την εξωστρέφεια των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της περιοχής αλλά και των επιχειρήσεων που δύνανται να συμμετάσχουν», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης.

Θεία Λειτουργία προς τιμήν των πυροσβεστών του Αγρινίου στην Ι.Μ. Λυκουρίσσης

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Aστυνομικός θετικός στον κορωνοϊο

aitoloakarnanianews.gr

Υποστήριξη διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο ΠΠΝΠ-Τρομάζει το νεαρό της ηλικίας

aitoloakarnanianews.gr

Πνίγηκε 60χρονη στη παραλία της Βόνιτσας

aitoloakarnanianews.gr

Κορονοϊός: Κρίσιμες ώρες για την Αχαΐα – Εντατικοποίηση των μέτρων – Μια ανάσα από το κόκκινο

aitoloakarnanianews.gr

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο