ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η συνταγή για την αγαπημένη πουτίγκα της βασίλισσας Ελισάβετ

Με την τέταρτη σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς “The Crown” του Netflix στον αέρα, η περιέργειά μας για κάθε τι που συμβαίνει μέσα στο παλάτι έχει χτυπήσει κόκκινο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι του παλατιού δημοσιεύουν συνταγές που αγαπά ιδιαίτερα η βασίλισσα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να νιώσουμε για λίγο κι εμείς royals! Έτσι, μετά τη συνταγή για τα αγαπημένα cupcakes της Ελισάβετ, χθες το παλάτι μοιράστηκε μαζί μας εκείνη για τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.

Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ, τώρα με την καραντίνα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε.

Υλικά

250 γρ. σταφίδες

250 γρ. κορινθιακές σταφίδες

185 γρ. σουλτανίνα

150 γρ. λεμόνι/πορτοκάλι γλασέ

250 γρ. ψωμί σε ψίχουλα

90 γρ. αλεύρι

12 γρ. ανάμεικτα μπαχαρικά

2 αυγά

180 γρ. ζάχαρη

275 γρ. μπύρα

40 ml. ρούμι

40 ml. μπράντι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και τα άλλα υγρά υλικά και ανακατεύουμε ξανά. Βουτυρώνουμε το σκεύος για την πουτίγκα και βάζουμε το μείγμα σε αυτό, πιέζοντας προς τα κάτω. Αφού το γεμίσουμε, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Καλύπτουμε το σκεύος με μουσελίνα ή αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και γεμίζουμε τα ¾ με νερό. Αφήνουμε στον ατμό για 6 ώρες και γεμίζουμε ξανά με νερό αν χρειαστεί. Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε καλά και το κρατάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Την ημέρα που θέλουμε να την απολαύσουμε, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζουμε την πουτίγκα από το σκεύος, τη βάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @thedinnerladies

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Το απόλυτο μπράουνι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Parmentier : Ένα φαγητό με ιστορία

aitoloakarnanianews.gr

Ντόνατς πανεύκολα χωρίς μαγιά, αυγά και βούτυρο στο φούρνο (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή με σιρόπι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ψάρι ψητό πανεύκολο της στιγμής | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κεφτεδάκια σε σάλτσα αραμπιάτα με ριγκατόνι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο