ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η Apple ήλθε σε συμφωνία για τα iPhone που γίνονταν πιο αργά

Ίσως να μην το θυμάστε, αλλά η Apple είχε βρεθεί σε δικαστική διαμάχη με κατόχους των iPhone, όταν το 2017 αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία έστελνε σε παλιότερες συσκευές ειδική αναβάθμιση του software που τις έκανε πιο αργές, προκειμένου να κάνει τη μπαταρία των συσκευών να αντέχει περισσότερο.

Ο σκοπός της Apple ήταν καλός, ωστόσο, το γεγονός ότι έγινε «στα κρυφά» έφερε αγωγές κατά της εταιρείας, η οποία έχει φθάσει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των iPhone 6 και 7 που στράφηκαν εναντίον της, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, ενώ ήδη έχει «φάει» πρόστιμο 25 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία.

Συμφωνία και με τις Πολιτείες

Τελικά, η εταιρεία φαίνεται ότι κατέληξε σε συμφωνία και για τις αγωγές που είχαν υποβάλλει εις βάρος της 34 Πολιτείες των ΗΠΑ για το ίδιο θέμα, στις οποίες και θα καταβάλλει αποζημίωση ύψους 113 εκατ. ευρώ για παραπλάνηση των πελατών της ότι χρειάζονται νέες συσκευές, αντί απλώς να αλλάξει τις μπαταρίες των iPhone.

Η ίδια η Apple, στο πλαίσιο του συμβιβασμού ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει ότι παραβίασε κάποιο νόμο και αρνήθηκε ότι έκανε εσκεμμένα τις παλιότερες συσκευές πιο αργές, ενώ υπενθύμισε ότι προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας των παλιότερων iPhone.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες ο επίσημος απολογισμός, νεκρός και ο δράστης που συνδέεται με το ISIS (Photos/Video)

aitoloakarnanianews.gr

Τηλεοπτικά δίκτυα διακόπτουν ζωντάνη ομιλία του Τραμπ, διορθώνουν on air τον πρόεδρο (Video)

aitoloakarnanianews.gr

Εμβόλιο: Οι αεροπορικές εταιρίες ετοιμάζονται για την “αποστολή του αιώνα”

aitoloakarnanianews.gr

Γιατί ο Πούτιν εγκατέλειψε την Αρμενία – Τι κέρδισε ο Ερντογάν στον Καύκασο. «Υποθήκες» της Αγκυρας για την Μεσόγειο

aitoloakarnanianews.gr

Φτηνό ρινικό σπρέι μπλοκάρει τον ιό και γεννά ελπίδες. Το νέο σκεύασμα λειτουργεί σαν εμβόλιο

aitoloakarnanianews.gr

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα που θα αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου και από που έλκει την καταγωγή της

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο