ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Η Ericsson στο πλευρό της Huawei, η δικαιοσύνη παρεμβαίνει για τον αποκλεισμό του κινεζικού γίγαντα

Σε πονοκέφαλο μεγάλων διαστάσεων μετατρέπεται η απόφαση της Σουηδίας να αποκλείσει τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei από την κατασκευή του δικτύου 5ης γενιάς στη χώρα. Κι αυτό διότι, όχι μόνο υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης για το θέμα, αλλά ο CEO της εταιρείας Ericsson είχε μερικά σκληρά λόγια για τον αποκλεισμό.

Ο ανταγωνισμός κάνει καλό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, o Borje Ekholm τόνισε στην εφημερίδα ότι «ανήκω στην κατηγορία που πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός μακροπρόθεσμα μας κάνει καλύτερη εταιρεία. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά μακροπρόθεσμα μας οδηγεί να γίνουμε πιο καινοτόμοι και να φτιάχνουμε καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες μας». Σημειώνεται ότι η Ericsson έχει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Κίνα.

Κίνδυνος η Ευρώπη να μείνει πίσω

Παράλληλα, ο Ekholm χτύπησε για την Ευρώπη τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι το δίκτυο 5G να υλοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Θυμηθείτε τι έγινε με το 4G. Στην Ευρώπη όλοι συζητούσαν ποια θα είναι η “εφαρμογή-που-θα-σκοτώνει”. Οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι ανέπτυξαν γρήγορα το δίκτυο και τώρα για τους καταναλωτές η οικονομία των εφαρμογών κυριαρχείται από αμερικανικές και κινεζικές εταιρείες», σημείωσε δηκτικά και υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του 5G θα βλάψει την οικονομία της Ευρώπης.

Η δικαιοσύνη μίλησε…

Εν τω μεταξύ, μετά το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας που κάλεσε τη Σουηδία να «διορθώσει» την απόφασή της για εξαίρεση από τις υποδομές του 5G της Huawei και της ΖΤΕ, σουηδικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να ανακληθούν τμήματα της απόφασης που αφορούσαν στην εθνική ασφάλεια της χώρας, με αποτέλεσμα η Αρχή Τηλεοπικοινωνιών της Σουηδίας να αναβάλει τον πλειστηριασμό για το φάσμα του 5G.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίασε το πρώτο αποκλειστικά δικό της τσιπάκι στηριγμένο σε τεχνολογία ARM

aitoloakarnanianews.gr

Αναπτύσσει η Ρωσία αντι-stealth ραντάρ για να αντιμετωπίσει τα F-22 και F-35;

aitoloakarnanianews.gr

Ο Τραμπ στα άκρα: Γιατί προχωρά σε μαζικές εκκαθαρίσεις στο Πεντάγωνο – Φόβοι για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – CNN: Κινείται σαν δικτάτορας

aitoloakarnanianews.gr

Τουρκική λίρα: Νέα πτώση υπό τον φόβο των κυρώσεων –Fitch: Μη ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα Ερντογάν

aitoloakarnanianews.gr

Η νίκη Μπάιντεν φέρνει την τέλεια καταιγίδα στην Τουρκία – Οι αμερικανικές κυρώσεις και η λίρα

aitoloakarnanianews.gr

Μην περιμένετε θαύματα από τα εμβόλιο, η πανδημία του κοροναϊού μπορεί να επιδεινωθεί

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο