ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Θ. Μωραΐτης: Το Νοσοκομείο Αγρινίου θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας

Θ. Μωραΐτης: Το Νοσοκομείο Αγρινίου θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας


Θ. Μωραΐτης: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας:

Υγειονομικοί και ασθενείς αφημένοι στη μοίρα τους, σε συνθήκες πολέμου. Η κυβέρνηση άφησε ένα νοσοκομείο αναφοράς χωρίς γρήγορα τεστ, χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς προσωπικό. Είναι επικίνδυνη.»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σε δήλωσή του με αφορμή την επιστολή των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε ότι «η διασπορά στο Νομό έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή της Κυβέρνησης».

Όπως υπογράμμισε, «η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη που ένα ακόμη Νοσοκομείο αναφοράς αφέθηκε στην τύχη του», ενώ συμπλήρωσε ότι «το Νοσοκομείο του Αγρινίου και όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που το στελεχώνουν μπήκαν στη μάχη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή».

άλιστα, τόνισε πως«στο δεύτερο πλέον κύμα και χωρίς να έχει γίνει τίποτα 9 μήνες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, η άνιση μάχη οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή».

«Αφήσανε ένα Νοσοκομείο αναφοράς να γίνει υγειονομική βόμβα, χωρίς γρήγορα τεστ, χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας:

«Η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της Κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε σοβαρότατο κίνδυνο διασποράς με δυσμενή αποτελέσματα για προσωπικό, ασθενείς και πολίτες».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση των γιατρών,επεσήμανε ότι  «πλέον φαίνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η απόλυτη ανικανότητα της Κυβέρνησης όχι μόνο να προβλέψει αλλά και να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε».

Κλείνοντας τη δήλωσή του ανέφερε πως «η πορεία της πανδημίας, η δραματική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των συνανθρώπων μας που χάνουν τη μάχη με τον ιό σε όλη τη χώρα απαιτούν από την Κυβέρνηση να κάνει όλα όσα πεισματικά αρνείται όλο αυτό το διάστημα», και πως «σίγουρα δεν επιτρέπουν, ούτε καν προς “επικοινωνιακή κατανάλωση”, κανέναν… πανηγυρισμό».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

« Το Νοσοκομείο Αγρινίου θύμα της κυβερνητικής αδιαφορίας: Υγειονομικοί και ασθενείς αφημένοι στη μοίρα τους, σε συνθήκες πολέμου. Η κυβέρνηση άφησε ένα νοσοκομείο αναφοράς χωρίς γρήγορα τεστ, χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς προσωπικό. Είναι επικίνδυνη.Η διασπορά του κορωνοϊού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη που ένα ακόμη Νοσοκομείο αναφοράς αφέθηκε στην τύχη του.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου και οι υγειονομικοί που το στελεχώνουν μπήκαν στη μάχη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, χωρίς να δουν καμία ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Χωρίς να έχει γίνει τίποτα 9 μήνες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, η άνιση μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.

Η Κυβέρνηση άφησε ένα Νοσοκομείο αναφοράς να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, χωρίς γρήγορα τεστ, χωρίς μοριακό αναλυτή, χωρίς προσωπικό.

Η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της Κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε σοβαρότατο κίνδυνο διασποράς με δυσμενή αποτελέσματα για προσωπικό, ασθενείς και πολίτες.

Η ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας δείχνει με τον πιο δραματικό τρόπο την απόλυτη ανικανότητα της Κυβέρνησης όχι μόνο να προβλέψει αλλά πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε.

Έχουμε ξεπεράσει το οριακό σημείο. 

Η πορεία της πανδημίας, η δραματική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των συνανθρώπων μας που χάνουν τη μάχη με τον ιό σε όλη τη χώρα απαιτούν από την Κυβέρνηση να κάνει όλα όσα πεισματικά αρνείται όλο αυτό το διάστημα.

Και, σίγουρα, δεν επιτρέπουν, ούτε καν προς “επικοινωνιακή κατανάλωση”, κανέναν… πανηγυρισμό.»

Επίπεδο 3: Τι είναι η νέα βαθμίδα εκπαίδευσης που ανακοίνωσε η Κεραμέως – Για αποφοίτους Γυμνασίου, διετούς διάρκειας

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση τροφίμων για του πληγέντες της Καρδίτσας από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Έργα 107 εκατ. ευρώ στο Δήμο Αγρινίου για το 2021

aitoloakarnanianews.gr

Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

aitoloakarnanianews.gr

Θετικός στον κορονοϊό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης

aitoloakarnanianews.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, στο Νοσοκομείο Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

«Xάκαραν» την ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο