ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

«Κακομαθημένες Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε. – Είναι δική τους επιλογή η σύγκρουση στη Μεσόγειο»

Ερντογάν σύνοδος

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εκβιάσει την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου απόψε μπαίνουν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «κακομαθημένες» την Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας:

«Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση».

Όμως, οι κακομαθημένες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, μας κρατούν αιχμάλωτους, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή.

Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του «δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές, αυτοβούλως, για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», είπε, «είναι μία από τις σημαντικότερες διαμάχες που έχουμε στις θάλασσες. Δεν είμαστε υπέρ μιας σύγκρουσης στη Μεσόγειο. Το μοναδικό αίτημά μας είναι ο σεβασμός στα δικαιώματά μας.

Εκείνοι που μας έφερναν χάρτες και θα μας φυλάκιζαν στις ακτές μας ακολούθησαν πρώτα την τακτική της απειλής και του εκβιασμού. Είναι δική τους επιλογή να αρχίσουν μια σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση μέχρι το τέλος».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Η διχόνοια που καλλιέργησε ο Τραμπ στις ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από τον κοροναϊό

aitoloakarnanianews.gr

Έλληνας επιστήμονας από την Καστορία πίσω από το κοκτέιλ αντισωμάτων που χορηγούνται στον Ντόναλντ Τραμπ

aitoloakarnanianews.gr

Κατάρρευση της τουρκικής λίρας και φόβοι για capital controls – Γιατί η αύξηση των επιτοκίων δεν διέσωσε το τουρκικό νόμισμα

aitoloakarnanianews.gr

Ο Τραμπ επιχειρεί να «αναστήσει» την προεκλογική του καμπάνια με περιοδεία σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες

aitoloakarnanianews.gr

«Δεν υποχωρούμε σε τίποτα στις υποθέσεις του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου»

aitoloakarnanianews.gr

Μυστικές επαφές ΗΠΑ-Βενεζουέλας αποκαλύπτουν Αμερικανοί διπλωμάτες, παραδέχονται ότι «απέτυχαν» οι κυρώσεις κατά Μαδούρο

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο