ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Κατσανιώτης: Να επενδύσουμε στην έρευνα μέσω των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας, Δημήτρη Βαγενά, είχε ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος της Ειδικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο και η συνεργασία με τον κ. Βαγενά, αλλά και με τον Αναπληρωτή καθηγητή του τομέα Μηχανικής Διεργασιών & Περιβάλλοντος, Ιωάννη Δημακόπουλο, έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των πλαστικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος του τμήματος ξενάγησε τον κ. Κατσανιώτη στις εγκαταστάσεις του τμήματος Μηχανικών και τον ενημέρωσε για το σημαντικό έργο που συντελείται στον τομέα της έρευνας σε συνεργασία με τη βιομηχανία.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή, και το οποίο αφορά άμεσα την ελληνική βιομηχανία.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη μείωση των πλαστικών, αλλά και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από τις βιομηχανίες, με την αρωγή της Πολιτείας.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας «θέλουμε τη βιομηχανία στο πλάι μας για τις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της κυβέρνησης είναι η χρηματοδότηση της ελληνικής βιομηχανίας, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και η ενημέρωση των καταναλωτών ως προς τη μείωση της χρήσης των πλαστικών».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τη σύνδεση της έρευνας με την βιομηχανία με τον κ. Κατσανιώτη να τονίζει τη σημασία των ερευνητικών πανεπιστημιακών κέντρων για την οικονομία.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα μέσω των εξαιρετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των παγκοσμίου φήμης επιστημόνων που διαθέτει η χώρα.

Κάθε χρόνο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας επενδύσει πάνω από 2 δις ευρώ. Επιβάλλεται η αύξηση των κονδυλίων.

Η στήριξη στην έρευνα και την καινοτομία, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τη Βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει την προμετωπίδα των μεγάλων αλλαγών στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος έρευνας τεχνολογίας και καινοτομίας τα επόμενα χρόνια».

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κορονοϊός δήλωσε ξανά παρών στη Δυτ. Ελλάδα-2 κρούσματα σε Αχαία-1 στην Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews.gr

Γερμανία: Στην «κόκκινη λίστα» για κορωνοϊό η Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το Robert Koch

aitoloakarnanianews.gr

Τηλεδιάσκεψη του Ν. Φαρμάκη με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»

aitoloakarnanianews.gr

Ξύπνησαν μνήμες σήμερα 28η Οκτωβρίου στο καταφύγιο κάτω από τα «Ψηλαλώνια»

aitoloakarnanianews.gr

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Τα Καλάβρυτα αποτελούν άσβεστο φάρο μνήμης και πανανθρώπινων διδαγμάτων»

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Έτοιμες 16 παιδικές χαρές που ανακατασκευάστηκαν από τον Δήμο

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο