ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Κατσιφάρας: Σε μία μόλις συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναθέσεις 580 χιλιάδες ευρώ με κλειστές διαπραγματεύσεις

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα επισημαίνεται: “Δεν χρειαζόταν παρά μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για να εισηγηθεί η περιφερειακή την ανάθεση έργων και μελετών ύψους 580 χιλιάδων ευρώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Πρωτοφανής πρακτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, πρωτοφανές πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής και πρωτοφανής προσπάθεια διάβρωσης του τεχνικού κόσμου της περιοχής.

Ενώ αφήσαν για το Ρίο και τον Άγιο Βασίλειο να παρέλθουν 3 μήνες χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια για την αποκατάσταση της παράκτιας τους ζώνης, ξαφνικά προχωρούν σε ανάθεση με διαπραγμάτευση αφού θα καλέσουν αυτούς που επιθυμούν και χωρίς δημοσιότητα για την ανάθεση της σχετικής μελέτης, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Ίδια πρακτική για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για ωρίμανση μελέτης κατασκευής γέφυρας στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων Κλειτορίας, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Και η θρασύτητα κορυφώνεται με την πρόταση για την ίδια διαδικασία ανάθεσης για το έργο αποκατάστασης πρανούς στο δρόμο Πάλαιρου- Πογωνίας, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ!!.

Η παράταξη μας όχι μόνο καταψήφισε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις αλλά, επειδή ακριβώς πιστεύει στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων, αντιπρότεινε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με ανοικτή πρόσκληση, ώστε και οι χρόνοι να συντμηθούν αλλά και η να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής εργοληπτικών και μελετητικών εταιρειών.

Η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη, με αφορμή την κρίση της πανδημίας και το νομικό οπλοστάσιο που της χάρισε η Κυβέρνηση, έχει ανάγει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε κανόνα και όχι εξαίρεση. Σε όλους τους τομείς. Έργα, μελέτες και υπηρεσίες.

Κύριοι, της περιφερειακής αρχής

Συνένοχους στην καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του σεβασμού προς τους πολίτες δεν θα μας βρείτε. Εμείς την κρυστάλλινη διαχείριση του δημοσίου χρήματος που επεδείξαμε θα την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από το υστέρημα των πολιτών. Ευτυχώς για αυτούς, στη χθεσινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε την πολιτική σας και αυτή είναι μια κατάκτηση για τη λειτουργία του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειας”.

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στο Καραμανδάνειο με αγάπη

aitoloakarnanianews.gr

Πορεία διαμαρτυρίας των μικροπωλητών τη Δευτέρα στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Συλλυπητήρια Δημάρχου για τον θάνατο της Χαρίκλειας Γρουζή

aitoloakarnanianews.gr

Έξυπνος μετρητής κατανάλωσης σε σημεία οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας

aitoloakarnanianews.gr

Πύργος: Ξεσπά η σύζυγος του 41χρονου που πέθανε από κορωνοϊό μετά τον πατέρα του

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο