ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Κλειστά σχολεία: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν σήμερα | Ειδησεις

Κλειστά θα παραμείνουν για ακόμη μια μέρα πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Παιδείας σε 114 ανέρχονται τα σχολεία και τα τμήματα που έχουν βάλει λουκέτο για σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα αρκετά ακόμα είναι τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αντιδρούν στον τρόπο που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και ζητούν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, διορισμούς πρόσθετου προσωπικού εκπαιδευτικού και καθαριότητας, διανομή περισσοτέρων δωρεάν μασκών, δωρεάν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα αλλά και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων. Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Μπορείτε να δείτε την λίστα των σχολείων που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού εδώ.

Εξ αποστάσεως μαθήματα για όσα σχολεία κλείνουν:

Τονίζεται πως οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Αν το τμήμα τους ή η σχολική μονάδα τελούν σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αν κάποιοι μαθητές απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορωνοϊού, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, αν μαθητές απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

.

.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε

aitoloakarnanianews.gr

Kαταγράφηκαν 230 νέα κρούσματα στην Αττική και 43 στη Θεσσαλονίκη

aitoloakarnanianews.gr

Σύλληψη άνδρα για κλοπή πορτοφολιών από δωμάτια νοσοκομείου

aitoloakarnanianews.gr

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου

aitoloakarnanianews.gr

Συναγερμός για τις καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

aitoloakarnanianews.gr

Πατέρας σκότωσε τον 26χρονο γιο του στη Θέρισσο Ηρακλείου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο