ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Κορονοϊός και καταλήψεις σε σχολεία βραδυφλεγής βόμβα για την Αχαΐα

Κορονοϊός και καταλήψεις σε σχολεία δημιουργούν στη Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή εκρηκτικό μείγμα με την κατάσταση να θεωρείται οριακή σε ότι αφορά τόσο την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και την συνοχή σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται και στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκαλεί ανησυχία και νευρικότητα με την διασπορά του ιού να μετατρέπεται σε πονοκέφαλο, ενώ αγωνία επικρατεί και σε ότι αφορά το εφιαλτικό σενάριο να εκδηλωθούν κάποια στιγμή κρούσματα σε οίκους ευγηρίας  που λειτουργούν στην περιοχή.

Στο μεταξύ η επανέναρξη λειτουργίας από σήμερα των δικαστηρίων της Πάτρας, μετά το προληπτικό κλείσιμο δύο ημερών λόγω της εκδήλωσης κρούσματος, μόνο την επιστροφή στην κανονικότητα δεν σηματοδοτεί, δεδομένου ότι  υπάρχουν ενστάσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του περιστατικού αλλά και την μη πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού τεστ.

Σημαντική θεωρείται η σημερινή ημέρα και ως προς την έκδοση αποτελεσμάτων για τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν υπάλληλοι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μετά την καταγραφής και εκεί ενός κρούσματος.

Κορονοϊός και καταλήψεις

Το σκηνικό που χέει διαμορφωθεί στο χώρο της παιδείας στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, με τα υπό κατάληψη σχολεία να αγγίζουν τα 33 έρχεται να δημιουργήσει έναν ακόμα πονοκέφαλο, με την τελευταία παρέμβαση της υπ. παιδείας κ. Κεραμέως που περιλαμβάνει ακόμα και αποκλεισμό από την εκπαιδευτική διαδικασία για όσους συμμετέχουν σε αυτές , να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Την ίδια ώρα η ΕΛΜΕ Αχαΐας ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων που θα επιτρέψουν να γυρίσουν τα σχολεία στην κανονικότητα με κυρίαρχο την μείωση σε 15 του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την πραγματοποίηση προσλήψεων εκπαιδευτικών , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και την πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού.

Το κλίμα σε πολλά από τα υπο κατάληψη σχολεία είναι οξυμένο ενώ χθες επικράτησε ένταση σε πολλά α σχολικά συγκροτήματα μεταξύ γονέων και μαθητών .

Η ΔΑΚΕ Αχαΐας αποστάσεις από Κεραμέως

Αποστάσεις από τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, την πραγματοποίηση μαθημάτων σαββατοκύριακα κρατάει ουσιαστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ Αχαΐας ενώ γίνεται αναφορά στην ανάγκη ικανοποίηση  αιτημάτων τη εκπαιδευτικής κοινότητας και λειτουργίας των σχολείων.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού, καταθέτει την πρόταση της στην εκπαιδευτική κοινότητα:

Συγκεκριμένα:

  • Εκτιμούμε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, έτσι ώστε να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους καθηγητές και στους μαθητές.
  • Πιστεύουμε ότι , εφόσον δεν είναι δυνατή η λειτουργία των σχολικών μονάδων σε μία βάρδια με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο των δύο κύκλων (πρωί, απόγευμα) ή της εκ περιτροπής προσέλευσης των τμημάτων (μέρα παρά μέρα).
  • Θεωρούμε αναγκαίο να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού δυναμικού.
  • Επιβάλλεται να γίνει πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες) εκεί, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανοεί τις ανησυχίες μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων. Ωστόσο, θεωρεί ότι η τακτική των καταλήψεων δε λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιουργεί εντάσεις εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πάγια αρχή της παράταξής μας ήταν ο διάλογος εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας με ανοιχτά σχολεία. Όπως και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανόησε τον αγώνα των μαθητών, αλλά στάθηκε αντίθετη στην τακτική των καταλήψεων τότε, έτσι και τώρα η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί ότι οι καταλήψεις δε βοηθούν στη επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και δε μας βρίσκουν σύμφωνους

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφέρεια:Πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Πλατυγιάλι:Πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ της Alpha Τράπεζας και επενδυτών

aitoloakarnanianews.gr

Νέο ΕΣΠΑ, νέα φιλοσοφία: Πρόκληση οι αυξημένοι πόροι για τη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Νέες εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από τον ΕΕΣΠ(ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις ο ΣΕΙΥΠ Αχαίας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο