ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Λαϊκές Αγορές Αγρινίου: «Προβλεπόμενοι» οι παραγωγοί όχι όμως και οι καταναλωτές

Λαϊκές Αγορές Αγρινίου: «Προβλεπόμενοι» οι παραγωγοί όχι όμως και οι καταναλωτές


«Αγκάθι» ο συνωστισμός καταναλωτών πάνω από πάγκους

Απόλυτη η συμμόρφωση στα μέτρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις λαϊκές

Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές του δήμου Αγρινίου

Παρά την συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Αγρινίου στις αρχές του προηγούμενου μήνα και συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής λαϊκών αγορών απ όλη την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής, στους οποίους τονίστηκε ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι αναγκαία λόγω των αυξανόμενων  κρουσμάτων κορονοϊού, τα λεγόμενα αρχικά φάνηκε πως δεν εισακούστηκαν από όλους!

Στη συνεδρίαση αυτή είχε επισημανθεί το πρόβλημα που υπήρχε στις λαϊκές αγορές με την μη τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και ποιο συγκεκριμένα την μη τήρηση αποστάσεων που προβλέπετε, δηλαδή τρία μέτρα από πάγκο σε πάγκο χωρίς να παρεμβάλλεται οτιδήποτε και την μη χρήση μάσκας από αρκετούς πωλητές και κυρίως καταναλωτές. «Τα προβλήματα συνεχίζονται στις λαϊκές του Αγρινίου», όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος συμπληρώνοντας: «ευτυχώς όμως όχι όμως στην ίδια κλίμακα».

Συγκεκριμένα ο κ. Φλώρος  τόνισε: «κυρίως οι καταναλωτές διαπιστώσαμε πως δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές και δεν εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα. Παρά το γεγονός ότι ισχύει η συμμετοχή των επαγγελματιών κατά 65% στις λαϊκές συνεχίζεται το φαινόμενο οι καταναλωτές να «πέφτουν» πάνω σε ένα πάγκο φέρνοντας σε δύσκολη θέση και όσους εργάζονται. Αυτό ακριβώς εννοώ, όταν λέω πως κυρίως οι καταναλωτές δεν συμμορφώνονται εύκολα. Στο παρελθόν υπήρχαν πολλοί επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που δεν συμμορφώνονταν, αλλά αυτό έχει αλλάξει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και είναι θετικό, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών βάση των μέτρων, όσο και για την υγεία τους η οποία είναι πάνω απ όλα και για την εργασία τους».

Στη σύσκεψη του Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί κατόπιν εισηγήσεων των συμμετεχόντων η πιστή εφαρμογή των μέτρων με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν σε εβδομαδιαίο μάλιστα επίπεδο.

«Στηρίζουμε όλους όσους εργάζονται στη λαϊκή αγορά και κυρίως τους πραγματικούς παραγωγούς, οι οποίοι παράγουν ένα προϊόν και πρέπει να το πουλήσουν άμεσα, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και γι αυτό ρυθμίσαμε έτσι την λειτουργία των λαϊκών αγορών, ώστε όλοι να εργάζονται το ίδιο και όχι κάποιοι να στήνουν πάγκο σε περισσότερες αγορές απ’ ότι άλλοι συνάδελφοί τους. Σκοπός μας είναι στις δύσκολες αυτές συνθήκες να λειτουργούν όλοι υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Επίσης σκοπός μας είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές του δήμου με τον σωστό τρόπο. Σε άλλες περιοχές της χώρας ακόμη και πριν την δύσκολη αυτή φάση που ζούμε σήμερα είχαν μπει πολλά «λουκέτα» σε λαϊκές αγορές. Επιθυμία μας είναι να προστατέψουμε την δουλειά όλων όσων εργάζονται στη λαϊκή και να προστατέψουμε και την υγεία τους, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να μπουν στην διαδικασία και την φιλοσοφία και οι ίδιοι για να αποφευχθούν τα προβλήματα ευκολότερα. Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να συνεχίσουμε τους ελέγχους και να τους εντατικοποιήσουμε και αυτό εφαρμόζουμε σε εβδομαδιαίο επίπεδο» δήλωσε ο κ. Φλώρος.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία και αυτή είναι αρμόδια να διεξάγει ελέγχους ο Προϊστάμενος Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως: «πλέον η συντριπτική πλειοψηφία έχει συμμορφωθεί, τηρούνται τα μέτρα και όλοι αισθάνονται ασφάλεια για την δουλειά τους και τα ψώνια τους αντιστοίχως. Στην αρχή θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την κατάσταση ως χάος, έπρεπε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση, κάτι που αναλάβαμε να κάνουμε, τόσο προς όφελος της δημόσιας υγείας, όσο και προς όφελος της δουλειάς και της υγείας των εργαζομένων στις λαϊκές, αλλά και των πολιτών που τις επισκέπτονται. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε και «επισκέψεις» σε όλες τις λαϊκές με την συνεργασίας της αστυνομίας προς συμμόρφωση. Ο  νόμος πλέον είναι ξεκάθαρος για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, αλλά είναι ενθαρρυντικό πως η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά και έχει εμπεδωθεί, τουλάχιστον στις λαϊκές αγορές, πως πρέπει να λειτουργούν με προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς σε άλλο ενδεχόμενο υπάρχει κίνδυνος, κάτι που δεν επιθυμεί κανένας να συμβεί».

Ακόμη, ο κ. Αναστασίου  ανέφερε πως οι έλεγχοι στην περιοχή ήταν πάντα συχνοί, όπως προβλέπει ο νόμος, ακόμη και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα εντατικοποιήθηκαν περισσότερο, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Φλώρος.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση     

Aναγνωστόπουλος: Με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τεκταινόμενα περί του παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: 25 πρόστιμα χθες για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

aitoloakarnanianews.gr

Στ. Καμμένος: Ένα ακόμη μνημόσυνο για μια ακόμη σημαντική απώλεια για την πόλη μας

aitoloakarnanianews.gr

Η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου διασώθηκε στην περιοχή των Καλυβίων Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Άνεσις: “Ο Βασιλιάς Γάιδαρος” για τρεις ημέρες

aitoloakarnanianews.gr

“Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα”

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: 38 πρόστιμα χθες για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο