ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος. Φέτος οι φτωχοί κτηνοτρόφοι εκτός από τα απανωτά πλήγματα που έχουν δεχτεί από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και της πανδημίας του κορονοϊού , βρίσκονται εκτεθειμένοι με την επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού. Ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία στους δήμους ΑκτίουΒόνιτσας και Αμφιλοχίας και είναι σοβαρός ο κίνδυνος μετάδοσης – επέκτασης της νόσου και σε άλλες περιοχές του νομού αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας. Γιατί μεταφέρεται το έντομο (σκνίπα) με την κίνηση του ανέμου.

Μπροστά σε αυτή την νόσο οι κτηνοτρόφοι είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος. Η κυβέρνηση την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους στις αερομεταφορές, στους μεγαλοξενοδόχους, στους εφοπλιστές, στο μονοπώλιο των ιχθυοκαλλιεργειών, στους μεγαλοεπενδυτές των ΑΠΕ, δεν βρήκε ένα ευρώ για τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που βιώνουν τις συνέπειες του κορονοϊού με την μείωση των τιμών στα κτηνοτροφικά προϊόντα. Ακόμα και τα 4 ευρώ που είχε υποσχεθεί ανά επιλέξιμο ζώο εδώ και 4 μήνες περνάει από χίλια κύματα και στο τέλος εαν φτάσει θα φτάσει πετσοκομμένο. Ενώ πριν 5 χρόνια με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν ένα ευρώ όταν ο καταρροϊκός πυρετός θέρισε τα κοπάδια σε όλη τη χώρα.

Γιατί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που φυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα από την μια γδέρνει του παραγωγούς με τα χαράτσια των εισφορών και από την άλλη δεν καλύπτει ζωονόσους και ζημιές στη φυτική παραγωγή. Σήμερα η κυβέρνηση και η περιφέρεια σε ρόλο πόντιου Πιλάτου με προκλητικό τρόπο καλεί τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας να αναλάβουν το κόστος εμβολίων, των εντομοαπωθητικών ψεκασμών.

Ενώ οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, για την έλλειψη κτηνιάτρων ιδιαίτερα σε περιοχές με πολύ αναπτυγμένη κτηνοτροφία όπως είναι η Δυτική Ελλάδα. Σήμερα δεν υπάρχει οργανωμένη αντιμετώπιση των πληθυσμών του ξενιστή (σκνίπας) μέσω ψεκασμών από το κράτος και την περιφέρεια που νίπτουν τας χείρας τους.

Η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδος αρκείτε στο να περιφέρεται και να κάνει ενημέρωση στους παραγωγούς ενώ δεν βγάζει αχνα για το κόστος που το μεταφέρει στους κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα πρόθυρα του ξεκληρίσματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στις συνεδριάσεις του ΠΣ και της ΟΕ έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση του καταρροϊκού και στην τελευταία συνεδρίαση της ΟΕ έβαλε το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας με δωρεάν χορήγηση εμβολίων εντομοαπωθητικών, με ψεκασμούς σε βαλτώδες εκτάσεις , λασπώδη εδάφη σε χώρους ποτίσματος των ζώων . Απέναντι σε αυτό το αίτημα η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδος τηρεί σιγή ιχθύος. Καλούμε τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους με την πάλη τους να επιβάλουν μέτρα για την επιβίωση τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους , για να παραμείνουν στα χωριά τους και τα κοπάδια τους.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αχαία: Θετικό κρούσμα γιατρού στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας

aitoloakarnanianews.gr

41 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα – 22 Αχαϊα – 14 Αιτωλοακαρνανία – 5 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

5 νέοι κόμβοι φωτεινής σηματοδότησης δημιουργούνται στην Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο: «Η ανεργία καλπάζει και η Περιφέρεια παρακολουθεί…»

aitoloakarnanianews.gr

Επεισόδιο μεταξύ νεαρών και αστυνομικών για τους ελέγχους στον Πύργο(VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Στην κυκλοφορία η οδός Κορίνθου – Προς εκτόνωση η κατάσταση στο Παράρτημα (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο