ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά | Συνταγές

Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και αρωματικά στο φούρνο. Μια γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πικάντικο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (από 2 λεμόνια)
  • 2-3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο + 4 κλωναράκια θυμαριού
  • αλάτι πιπέρι
  • 3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20×30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφτούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.
  4. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
  5. Προαιρετικά αν βάλετε και πατάτες θα τις βάλετε πρώτα στο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο, (προαιρετικά τις αλείφετε με ½ κ.σ. μουστάρδα), ρίχνετε αλατοπίπερο, 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας τις ψήνετε για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες το κοτόπουλο, το περιχύνετε με το μείγμα που αναφέρεται στη παράγραφο 3   και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-40 λ.
  6. Μαζί με το κοτόπουλο βγάζετε και τις πατάτες, με τρυπητή κουτάλα, από το ταψί να “σταθούν” και μετά τις περιχύνετε μαζί με το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ταψιού. 


eb0859680579988b71a60b85b213ce9a

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ταλιατέλες με μανιτάρια σε φόρμα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με πατατούλες στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ανάλαφρη και πανεύκολη τουρτίτσα με σαβαγιάρ | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο ‘Paprikash’ με πάπρικα σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με γιαούρτι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πανεύκολο Frozen yogurt σοκολάτας με 3 υλικά | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αλμυρή μπουγάτσα με κρέμα και τυρί (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο