ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μαγειρίτσα πεντανόστιμη | Συνταγές – Sintayes.gr

Μεγάλο Σάββατο… Ανάσταση και μετά….. μαγειρίτσα…!!!Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή. Μια κλασική πατροπαράδοτη και παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας της γιαγιάς.

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • χυμός 1 μεγάλου λεμονιού (για το μαρινάρισμα)
  • λίγα έντερα (προαιρετικά)
  • 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. ψιλοκομένο άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια και τα έντερα και μετά τα μαρινάρουμε για 20-30 λ στο χυμό ενός μεγάλου λεμονιού.
  2. Βράζουμε νερό και ζεματάμε τη συκωταριά με τα έντερα. Τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε για 15-20 λ. Μετά τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια μεγέθους ενός μικρού ζαριού.

  3.  Σοτάρουμε σε κατσαρόλα, σε ζεστό ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια για 1 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λ ακόμα.

  4. Ρίχνουμε  ζεστό νερό  να τα σκεπάσει κατά 2 δάχτυλα, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λ. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, όχι πολύ όμως γιατί θα βγάλουν υγρά και τα μαρούλια).

  5. Μετά τα 10 λ προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει καλά το ρύζι και τα μαρούλια. 

  6. Για το αυγόκομα: Χτυπάμε το ασπάδια σε πηχτή μαρέγκα, προσθέτουμε το κρόκο και συνεχίζουμε το ανακάτωμα προσθέτοντας σταδιακά το χυμό των λεμονιών και ζεστό ζωμό μέχρι να ζεσταθεί το χέρι μας κάτω από το σκεύος που κρατάμε με το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και τη κινούμε κυκλικά να πάει παντού το αυγόκομα. Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα μας. 

Σημείωση: Για περισσότερη γεύση μπορείτε να βράσετε ένα κεφαλάκι αρνιού να το αποσύρετε και να βράσετε στο ζωμό του τη μαγειρίτσα.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαγειρίτσα πεντανόστιμη

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ανάλαφρη τούρτα με κρέμα και φράουλες | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Τούρτα ψυγείου με Caprice και πραλίνα φουντουκιού | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ραβανί σιροπιαστό με αφράτη κρέμα βανίλιας χωρίς αυγά | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Μάντεψε ποιος θα ‘ρθει το βράδυ!

aitoloakarnanianews.gr

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή | Συνταγές – Sintayes.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο