AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Μανιταρόσουπα | Συνταγές – Sintayes.gr

[ad_1]

Μια υπέροχη γαλλική συνταγή για τη τέλεια,  λαχταριστή μανιταρόσουπα. Μια πανεύκολη και γρήγορη σούπα για τους λάτρεις των μανιταριών που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κύβο ζωμού κότας
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 4-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος 
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή ρηχή, πλατιά κατσαρολίτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα. Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τα μανιτάρια σας για 2-3 λ σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως και αμέσως μετά ρίχνετε το κύβο διαλυμένο σε 1 κούπα ζεστό νερό μαζί με το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό μείγμα.
  3. Προσθέτετε στη συνέχεια το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 10-12 λ περίπου με το καπάκι μισό-κλειστο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά το κρόκο αυγού με τη κρέμα γάλακτος, τα προσθέτετε στη κατσαρόλα, ανακατεύετε για 1,5-2 λ (να ψηθεί ο κρόκος) και αποσύρετε τη σούπα σας από τη φωτιά. Τη σερβίρετε ζεστή γαρνιρισμένη προαιρετικά με ψιλοκομμένο άνηθο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιταρόσουπα

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Μπακαλιάρος αγιορείτικος με πατάτες σε κόκκινη σάλτσα | Συνταγές

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ

Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο