ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μαριναρισμένο μοσχαράκι με σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

[*][*]

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κλασικό πιάτο που γίνεται ακόμα νοστιμότερο εφ” όσον το κρέας θα μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί. Μοσχαράκι με μανιτάρια. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ.  Με ότι και αν το συνοδεύσετε είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση φιλέτο ή κόντρα ή νουά) κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο
  • 2 λεμονιών το χυμό (μειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) 
  • 1/2 κιλό φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το κρέας σε μπολ, το περιχύνετε με όλα τα υλικά της της μαρινάδας, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναρισθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν το αφήσετε να μαριναρισθεί όλο το βράδυ.
  2. Στραγγίζετε στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί, το κρέας από τη μαρινάδα του. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατύ βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το μισό σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ.
  3. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  4. Εν” τω μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια, μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. 
  5. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτετε το χυμό λεμονιού τα σοταρισμένα μανιτάρια και αλατοπίπερο. Ανακινείτε κυκλικά τη κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 8-10 λ επιπλέον. 
  6. Τέλος προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακινείτε πάλι κυκλικά τη κατσαρόλα και δίνετε 1-2 ακόμα βράσεις στο φαγητό. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με πιλάφι ή πανεύκολο ρύζι μπασμάτι έτοιμο σε 10 λ στο πιάτο σας. (βλέπε συνταγή εδώ).

[*] Προαιρετικά χρησιμοποιήστε στο φαγητό το κρασί της μαρινάτας συμπληρώνοντας τη ποσότητα αν χρειαστεί.

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαριναρισμένο μοσχαράκι με σάλτσα μανιταριών

 

[*]Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ρεβύθια σούπα με ντομάτα | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Πανεύκολο Εκμέκ κανταΐφι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Κάθε πράγμα στον καιρό του

aitoloakarnanianews.gr

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σπανακόρυζο της μαμάς | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Parmentier : Ένα φαγητό με ιστορία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο