ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεγάλη πίεση στο δεύτερο κύμα για την ΕΕ, σταδιακή άρση μέτρων

Μεγάλη πίεση στο δεύτερο κύμα για την ΕΕ, σταδιακή άρση μέτρων

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες βρίσκεται ενώπιον μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης.

Στη συζήτηση για τη μεγάλη πίεση που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες στο δεύτερο κύμα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Σχετικά με τη συζήτηση που αφορά τον συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, με έμφαση στις ταχείες εξετάσεις αντιγόνου (rapid test), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. που ενέταξε τα rapid tests στη στρατηγική της.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες στα θετικά νέα για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων και τονίστηκε η αποφασιστικότητα της Ε.Ε. για συντονισμένη δράση και ορθή κατανομή των εμβολίων μετά από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν το προσχέδιο για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Tαμείου Aνάκαμψης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την οριστική έγκριση του σχεδίου που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

Κοινοποιήστε το:

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 19 Νοεμβρίου τα Αποτελέσματα Γ΄ Τριμήνου 2020 της Eurobank

aitoloakarnanianews.gr

Με φωτογραφία του τρακτέρ και χωρίς επιτόπιο έλεγχο η πληρωμή Σχεδίων Βελτίωσης

aitoloakarnanianews.gr

Ανταγωνιστική γεωργία μέσα από εφαρμογές κινητού αναζητά στο συνέδριο Καινοτομίας η Αραμπατζή

aitoloakarnanianews.gr

Συνεδρίαση για τους Ανθοπαραγωγούς στον covid 19

aitoloakarnanianews.gr

Εξοπλισμός και ρομποτικά συστήματα θα κρίνουν τη βιωσιμότητα στις φάρμες

aitoloakarnanianews.gr

Το γεωλογικό του αποτύπωμα με το ΑΠΘ προσδιορίζει ο συνεταιρισμός Στέβια Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο