ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεσολόγγι:Το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» επιβραβεύει την Αριστεία

Μεσολόγγι:Το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» επιβραβεύει την Αριστεία


Στην συνεχή και αδιάλειπτη κοινωνική του δράση το «Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα» τίμησε γι’ άλλη μία φορά τους αρίστους εκ των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου, θέλοντας έτσι να ενισχύσει ηθικά του νέους εκείνους που αγωνίζονται στον στίβο της μόρφωσης και της επιστήμης και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς και ιδιαίτερα κρίσιμους για όλους.

Σε μία απλή τελετή, εξ αιτίας και των ιδιαίτερων συνθηκών εκ του κορωνοϊού, 13 μαθητές παρέλαβαν εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα, συνοδευόμενα από βιβλία λευκώματα εκδόσεων του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

Εκτός των αριστευσάντων μαθητών χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ μετά σχετικού επαίνου απονεμήθηκε και στην εισαχθείσα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Ν. Παπανικολάου, αποφοιτήσασα από το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου και η οποία συγκέντρωσε ως βαθμό εισαγωγής 17.775 μόρια. Το βραβείο αυτό έχει αθλοθετήσει ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Κορδόσης στη μνήμη των γονέων του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου παρουσία του Αντιδημάρχου Οινιαδών κ. Αντωνίου Αλετρά, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεσολογγίου κ. Δημητρίου Ράπτη και των γονέων των μαθητών.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Κορδόσης απευθυνόμενος στους παρισταμένους γονείς και μαθητές αναφέρθηκε συνοπτικά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί επί μία 40ετία το Ίδρυμα, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, δαπανώντας σημαντικότατα χρηματικά ποσά χάρις στη γενναία δωρεά του εκ Νεοχωρίου καταγομένου ιδρυτή και δωρητή Γεωργίου Σπ. Κορδόση, ο οποίος «εργαζόμενος σκληρά κατόρθωσε, στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις να φθάσει, όχι μόνο σε μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά ύψη, αλλά πρωτίστως στα ύψη του πνεύματος, αφού αυτοδίδακτος, απέκτησε πανεπιστημιακές γνώσεις, έγινε άριστος γνώστης πέντε ξένων γλωσσών και διέθεσε, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την περιουσία του σε έργα εποποιίας κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς να αξιώσει ποτέ ανταλλάγματα…»

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σύντομο χαιρετισμό τους επεσήμαναν τη σημασία της πολύπλευρης δράσης του Ιδρύματος, συνεχάρησαν του αριστεύσαντες μαθητές και του γονείς του, τονίζοντας συγχρόνως και την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει όλα εκείνα τα μέσα που συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών, παρέχοντας σ’ αυτούς ευκαιρίες μιας ανθρωπιστικής παιδείας που εξευγενίζει και μορφώνει τους νέους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και των χρηματικών επάθλων στους παρακάτω μαθητές:

Από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου: Ιωάννα Σερακιώτη, Ευφροσύνη Στάμου, Βασιλεία Στράτου, Γεώργιος Τσίρκας, Βασιλική Ντάκουλα και Μαρία Τσάμη.

Από το Λύκειου Νεοχωρίου: Φίλιππος Κουλουρής, Μαρία Ιωάννα-Σαρτζή, Νικολίτσα Σολωμού, Ιωάννα Σαγρή, Αναστάσιος Τσάμης και Κωνσταντίνα Γαλάνη.

aixmi-news.gr

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έμπρακτη στήριξη στο Νοσοκομείο από το Δήμο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Π.Παπαδόπουλος: Ποιο ακριβώς είναι το όραμά σας για το παλιό Νοσοκομείο κ. Δήμαρχε;

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Απάτη μέσω ίντερνετ με αγγελία για τρακτέρ

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος

aitoloakarnanianews.gr

O Δήμαρχος Μεσολογγίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

aitoloakarnanianews.gr

Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο