ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεσολόγγι: Δημοτικό Συμβούλιο για την Ενεργειακή Κοινότητα

Μεσολόγγι: Δημοτικό Συμβούλιο για την Ενεργειακή Κοινότητα


Κρίσιμο και ιστορικό το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Με απόλυτη πλειοψηφία πρέπει να γίνει η εκμίσθωση χώρου για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΜ

Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και πιθανώς ιστορικό. Η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στον βασικό της σχεδιασμό αναφορικά με τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα. Εκεί όπου το ενδιαφέρον και οι προτεραιότητες έχουν καταστεί σαφείς από την πρώτη στιγμή και οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά.

Στα πλαίσια αυτά προβήκαμε στον ενδεδειγμένο διαχωρισμό των αναγκών της ΔΕΥΑΜ από την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου, για λόγους που αφορούν κυρίως τον πάροχο και τις οικονομικές εκκρεμότητες της επιχείρησης. Αφού προσδιορίστηκε το κατάλληλο για το σκοπό αυτό ακίνητο στη θέση «ΓΥΡΑ» Δ.Κ. Κατοχής, καλείται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατά το Νόμο απαραίτητη ψήφιση της εκμίσθωσής του από το Δήμο προς τη ΔΕΥΑΜ με την απαιτούμενη πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να κάνει χρήση του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που χρηματοδοτεί πλήρως σε ποσοστό 100% την επένδυση με προθεσμία η οποία λήγει την 30-03-2021. Είναι κάτι που υποδείχθηκε και από την Περιφέρεια κατά την πρόσφατη συνάντηση, ως πρόσφορο μέσο για το εν λόγω νομικό πρόσωπο καθ΄ ότι για τεχνικούς λόγους δεν ενδείκνυται η συμμετοχή της ΔΕΥΑΜ στην ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας. Προς τούτο η σημερινή 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ακολουθεί τις δύο προηγούμενες ματαιωθείσες, λόγω μη προσέλευσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης, είναι κρίσιμη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σε περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί να παράσχει ψήφο στήριξης στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής απεμπολείται πλήρως η δυνατότητα υποβολής πρότασης στο «Αντ. Τρίτσης» η οποία έχει πιθανότητες επιτυχίας, όπως αποτυπώθηκε με επιχειρήματα και σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση, και αναμένεται να δώσει τεράστια ανάσα στην ΔΕΥΑΜ.

Σε ότι αφορά έργο της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου μας και σε συσχετισμό με το αντίστοιχο έργο που η Περιφέρεια έχει ανακοινώσει, που θεωρούμε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση για την επίλυση των κρίσιμων ενεργειακών ζητημάτων, μετά και την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί να συμμετάσχουμε σε αυτό. Μένει βέβαια να εξετάσουμε ενδελεχώς την πρόταση ώστε με την πληρέστερη προσέγγιση και ενημέρωση από τους αρμοδίους στην Περιφέρεια, το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αν είναι συμφέροντες οι όροι με γνώμονα πάντα το δημοτικό συμφέρον.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 4 Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: σε 3,5 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν δυο νεαροί για ασεμνείς πράξεις σε 14χρονη

aitoloakarnanianews.gr

ΣΔΕ Μεσολογγίου: Ένα σχολείο αποκλειστικά για ενήλικες

aitoloakarnanianews.gr

Νεκρός ανασύρθηκε 70χρονος στην παραλία της Καβουρότρυπας » aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Γ.Αναγνωστόπουλος: Με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τεκταινόμενα περί του παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο