ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεσολόγγι: «Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν θα αντιμετωπίσει τα αντιπλημμυρικά με προχειρότητα»

Μεσολόγγι: «Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν θα αντιμετωπίσει τα αντιπλημμυρικά με προχειρότητα»


  • Ενδελεχής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αίτια της πλημμύρας
  • Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Με θέμα τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο μας και την πόλη του Μεσολογγίου την 28η Σεπτεμβρίου συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου.

Με την συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜ και του εργολάβου που εκτελεί το έργο επιχειρήθηκε να εξακριβωθούν οι αιτίες του προβλήματος.

Σε αυτήν την τόσο σημαντική συνεδρίαση η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» απείχε, πλην του κ. Δαουτίδη που παραβρέθηκε και του κ. Κότσαλου που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Μια απόφαση που στιγματίστηκε αρνητικά από τις άλλες παρατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος υπήρξε ο εμπνευστής του σχεδιασμού της αντιμετώπισης του προβλήματος για την πόλη του Μεσολογγίου με τα έργο ύψους 1.200.000 «Συντήρηση & εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων όμβριων υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» το οποίο μελέτησε και στη συνέχεια ανέθεσε την εκτέλεση του με έκπτωση 3 % στον εν λόγω εργολάβο.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη, αλλά και ο Δήμος μας αφενός με τα έργα καθαρισμών σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Αφετέρου με την, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του,επιτακτική αναφορά του θέματος απέναντι στον Υπουργό Υποδομών κ. Αχιλλέα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και με την πρόσφατη προ μηνός συνάντησή του επίσης με τον Περιφερειάρχη. Ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι εκ μέρους του Δήμου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα προβλήματα του Δήμου μας μέσα στα οποία εντάσσεται και η αντιπλημμυρική προστασία του είναι πολλά και σοβαρά. Δυστυχώς η αντιμετώπισή τους στην πορεία των χρόνων που πέρασαν ήταν ελλιπής, επιφανειακή, περιστασιακή και ανεύθυνη, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει χρόνια, να έχουν διογκωθεί και να περιγράφουν μια κατάσταση «εκτός ελέγχου».

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με μελέτη και σωστό σχεδιασμό τεθούν σε τροχιά οριστικής επίλυσης αντί να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σε εξέλιξη το μεγάλο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόσληψη ενός Παθολόγου και ενός ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Κώστας Λύρος: Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν οι ζημιές στον κάμπο των Οινιάδων

aitoloakarnanianews.gr

Ματαιώθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Σκύλος δάγκωσε 11χρονο αγόρι στο πόδι

aitoloakarnanianews.gr

Τελευταία ημέρα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο