ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεσολόγγι – Κώστας Λύρος: Τα αίτια των πλημμυρών θα διερευνηθούν σε βάθος

Μεσολόγγι – Κώστας Λύρος: Τα αίτια των πλημμυρών θα διερευνηθούν σε βάθος


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει: «Η πόλη και ο Δήμος μας βρέθηκε για μια ακόμη φορά απειλούμενη σοβαρά από τα φαινόμενα της έντονης βροχής και πληγείσα σε αρκετές περιπτώσεις.

Χθες το μεσημέρι και περί ώρα 15.00 μετά από μια καταρρακτώδη βροχόπτωση αρκετοί δρόμοι της πόλης μας παρέμειναν πλημμυρισμένοι για αρκετό διάστημα αδικαιολόγητα. Επίσης παρατηρήθηκαν πλημμύρες σε αρκετά υπόγεια αλλά και ισόγεια κτίρια και κατοικίες.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλα σημεία του Δήμου μας όπως στο Αιτωλικό και στην θέση ΖΕΣΤΗ στον Άγιο Θωμά .

Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα και παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Τη στιγμή αυτή προέχει να ανακουφιστούν οι πληγέντες συνδημότες και να καταγραφούν οι ζημιές, όπου υπάρχουν. Συστήνονται αύριο, 29 Σεπτεμβρίου, οι αρμόδιες επιτροπές, αρχίζει η καταγραφή των ζημιών και η παραλαβή των σχετικών αιτήσεων αποζημιώσεων.

Τα προληπτικά μέτρα καθαρισμών των φρεατίων, που έγκαιρα φροντίσαμε να πάρουμε δεν στάθηκαν αρκετά να εμποδίσουν το ακραίο φαινόμενο.

Οι αιτίες του προβλήματος ήδη άρχισαν να διερευνώνται και θα διερευνηθούν σε βάθος.

Οι πρώτες διαπιστώσεις σε ότι αφορά την πόλη του Μεσολογγίου μιλούν για ανεπαρκή λειτουργία των αντλιοστασίων για την οποία ενεργήσαμε να αποκατασταθεί άμεσα.

Να σημειωθεί ότι μέχρις ώρας ο έλεγχος και η ευθύνη λειτουργίας των αντλιοστασίων ανήκε και ανήκει στον κατασκευαστή και εργολάβο του έργου. Διότι το έργο «Συντήρηση & εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων όμβριων υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 1.200.000 € που σχεδιάστηκε το 2017 δεν έχει ακόμη παραδοθεί στο Δήμο μας. Είναι εν εξελίξει και μάλιστα παρά την παρέλευση του συμβατικού χρόνου ζητήθηκαν παρατάσεις στην προθεσμία παράδοσης του.

Αστοχίες ή παραλείψεις στον σχεδιασμό και στη λειτουργία του έργου για την συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων θα εξετασθούν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με την ίδια σοβαρότητα και επιτακτικότητα τίθεται επίσης το θέμα της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και τα οποία σχετίζονται με την Ιόνια οδό, θέμα το οποίο ήδη είχαμε επισημάνει αρμοδίως και στο οποίο εμμένουμε».

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Να επανέλθει το τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ που απορρίφθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών

aitoloakarnanianews.gr

Στις 4 Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά με τους νέους Διοικητές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Σε Νεοχώρι και Κατοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης

aitoloakarnanianews.gr

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για το 2021

aitoloakarnanianews.gr

Η εξωστρέφεια του Δήμου μας γίνεται πράξη-Παραγωγή της ΕΡΤ στο Μεσολόγγι

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο