ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μεσολόγγι: Νέο «πρόσωπο» για την κεντρική πλατεία

Μεσολόγγι: Νέο «πρόσωπο» για την κεντρική πλατεία


Στο πλάνο της δημοτικής Αρχής η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Μεσολογγίου

Προσωρινή καθυστέρηση στη διαδικασία από την απεργία των μηχανικών

Η εμβληματική πλατεία του δήμου Μεσολογγίου, η πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, σύντομα θα αλλάξει όψη και θα αναβαθμιστεί! Η δημοτική αρχή «ανέσυρε» από τα συρτάρια της μία ιδέα, την οποία θα εξελίξει στο μέγιστο βαθμό, ώστε να αποτυπώσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και προσανατολισμό του Μεσολογγίου.

Εδώ και χρόνια η πλατεία «φωνάζει» για την φροντίδα της, ώστε να βγει από τη «σιωπή» της και να «συνεισφέρει» ουσιαστικά στην γεμάτη ζωή και χρώματα καθημερινότητα της πόλης με μια πιο φιλόξενη και ελκυστική εικόνα!

Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί: η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου, η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του κέντρου της πόλης, η καλύτερη και σύγχρονη απόδοση και προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου στους πεζούς και τους ποδηλάτες της ιστορικής πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας, η δημιουργία εκείνων των λειτουργικών συνθηκών που θα ευνοήσουν περισσότερο την αίσθηση ασφάλειας των κατοίκων και των περαστικών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου!

Με τον εκσυγχρονισμό της πλατείας Μάρκου Μπότσαρη και την αναβάθμισή της επιτυγχάνεται η σύνδεση και η προσέγγιση του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος του κέντρου του Μεσολογγίου, με το ιστορικό υπόβαθρο της πόλης, ενώ παράλληλα «επανατοποθετείται» με ανανεωμένο «πρόσωπο» ένας δημόσιος χώρος για ατομικές και συλλογικές δράσεις, σκοπό που έχει κάθε πλατεία, είτε αυτή είναι στο κέντρο μιας πόλης ή ενός χωριού είτε όχι, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η κεντρική πλατεία μιας πόλης σαν το Μεσολόγγι.

Το εμβληματικό κτίριο της πινακοθήκης που εφάπτεται με την πλατεία, αναμένεται να δώσει και να λάβει μεγαλύτερη «ώθηση» από την ανάπλαση της πλατείας.

Το νέο «πρόσωπο» της πλατείας Μάρκου Μπότσαρη θα ενδυναμώσει περισσότερο τον ρόλο της, κυρίως κατά τους μήνες της άνοιξης και τα βράδια του καλοκαιριού, στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης και της περιοχής, δεδομένου πως αποτελεί πόλο έλξης για τις Μεσολογγίτισσες και τους Μεσολογγίτες.

Στην πλατεία θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός, ενώ στο σύνολο της παρέμβασης θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα ζητήματα προσβασιμότητας όλων των δημοτών και κυρίως των ΑμεΑ, καθώς επίσης προβλέπεται και η συνολική αναβάθμιση του δημόσιου φωτισμού της.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Leader και έχει προϋπολογισμό 600 χιλ.ευρώ. Στην παρούσα φάση είναι στην υπογραφή του δεύτερου πρακτικού. Το επόμενο βήμα, όπως προβλέπεται εξάλλου και από το νόμο, είναι η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο και η έναρξη των έργων. Ωστόσο το εμπόδιο που συναντά η δημοτική αρχή είναι η απεργία που έχουν οι μηχανικοί αυτή την περίοδο. Αυτό συνεπάγεται πως μόλις λήξη η απεργία θα ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία απ’ εκεί που έχει διακοπεί, θα ανακηρυχτεί ο μειοδότης, θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσουν τα έργα. Οι εκτιμήσεις, που προκύπτουν από το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει πότε θα λήξει η απεργία, είναι πως μετά το Πάσχα θα «ξεκολλήσουν» οι διαδικασίες και η ανάπλαση θα «τρέξει». Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την εκτέλεση των εργασιών είναι εξάμηνο, ωστόσο, η πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να τρέξει γρηγορότερα την ανάπλαση και να αποδώσει ένα σύγχρονο «στολίδι» τους κατοίκους της πόλης και γενικότερα τους δημότες του Μεσολογγίου.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων στην είσοδο του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου -Μιλούν για δικαίωση

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Διαδικτυακά παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εορτασμών για το 2021

aitoloakarnanianews.gr

Μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

aitoloakarnanianews.gr

Πολιτιστική αναδημιουργία στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο