ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Μεσολογγίου για τις πρόσφατες πλημμύρες

Με θέμα τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο και την πόλη του Μεσολογγίου την 28η Σεπτεμβρίου συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου.

Με την συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜ και του εργολάβου που εκτελεί το έργο επιχειρήθηκε να εξακριβωθούν οι αιτίες του προβλήματος.

Σε αυτήν την τόσο σημαντική συνεδρίαση η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» απείχε, πλην του κ. Δαουτίδη που παραβρέθηκε και του κ. Κότσαλου που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Μια απόφαση που στιγματίστηκε αρνητικά από τις άλλες παρατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος υπήρξε ο εμπνευστής του σχεδιασμού της αντιμετώπισης του προβλήματος για την πόλη του Μεσολογγίου με τα έργο ύψους 1.200.000 «Συντήρηση & εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων όμβριων υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» το οποίο μελέτησε και στη συνέχεια ανέθεσε την εκτέλεση του με έκπτωση 3 % στον εν λόγω εργολάβο.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη, αλλά και ο Δήμος μας αφενός με τα έργα καθαρισμών σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Αφετέρου με την, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, επιτακτική αναφορά του θέματος απέναντι στον Υπουργό Υποδομών κ. Αχιλλέα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και με την πρόσφατη προ μηνός συνάντησή του επίσης με τον Περιφερειάρχη. Ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι εκ μέρους του Δήμου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονότα της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα προβλήματα του Δήμου μας μέσα στα οποία εντάσσεται και η αντιπλημμυρική προστασία του είναι πολλά και σοβαρά. Δυστυχώς η αντιμετώπισή τους στην πορεία των χρόνων που πέρασαν ήταν ελλιπής, επιφανειακή, περιστασιακή και ανεύθυνη, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει χρόνια, να έχουν διογκωθεί και να περιγράφουν μια κατάσταση «εκτός ελέγχου».

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με μελέτη και σωστό σχεδιασμό τεθούν σε τροχιά οριστικής επίλυσης αντί να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Το Βουλκανιζατέρ λειτουργίας την προσεχή Κυριακή

aitoloakarnanianews.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο “Άγ.Ανδρέας”

aitoloakarnanianews.gr

Κατσιφάρας: Ζητά ειδική συνεδρίαση για τα προβλήματα στον τομέα υγείας της Περιφέρειας

aitoloakarnanianews.gr

“Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο”: Η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση «καταργεί» τον ΟΑΕΔ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί ως ανέμελος παρατηρητής

aitoloakarnanianews.gr

Τρία δυστυχήματα με τρεις νεκρούς τον Φεβρουάριο στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα – Κορονοϊός: Εξιτήριο για βρέφος και 15χρονη μαθήτρια – Ανάσες αισιοδοξίας στη μεγάλη μάχη

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο