ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μια Αχαΐα ά-φωνη, ά-βουλή και απούσα από το κάδρο…

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Η σύνθεση της «νέας» κυβέρνησης βρίσκει για μία ακόμα φορά το πολιτικό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος στην Αχαΐα, εκτός κάδρου.

Το γεγονός της μη υπουργοποίησης κανενός εκ των Αχαιών βουλευτών της Ν.Δ. από το νομό αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, έρχεται απλά να επαληθεύσει το ήδη γνωστό.

Αυτό δεν είναι άλλο από την διαπίστωση, πως τόσο οι τέσσερις βουλευτές, όσο και το κόμμα δεν έχουν «πέρασμα» στο Μαξίμου. Η μη εκπροσώπηση  της περιοχής στην κυβέρνηση – για μία ακόμα φορά – φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που έχουν τις ρίζες τους στο χθες, τα οποία έρχονται να ανταμώσουν με τα δεδομένα του σήμερα.

Ακόμα κι΄ αν ασπαστεί κάποιος το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο, στη σύγχρονη πολιτική δεν είναι αναγκαίο ένας νομός ή μια περιφέρεια να έχει εκπροσώπηση άμεσα στην κεντρική πολιτική για να προωθήσει τα «συμφέροντά» και τους στόχους του, δεν μπορεί να ξεφύγει από κάποιες διαπιστώσεις.

Διαπιστώσεις οι οποίες συνοδεύονται από ορισμένες …συμπτώσεις και οι οποίες τελικά μόνο συμπτώσεις δεν είναι. Γιατί ποιος θα μπορούσε να τύχει  υπουργοποίησης ή γενικότερης αξιοποίησης από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το νομό, όταν δεν εισακούστηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο οι προτάσεις τους, ως προς τα προτεινόμενα πρόσωπα για την στελέχωση της κρατικής μηχανής στην περιοχή;

Πόσο δε, όταν τα πρόσωπα που υπέδειξαν και τελικά επέβαλαν την τοποθέτηση κάποιων σε θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής στην περιοχή, είχαν εξωθερμικό ρόλο , είναι μη αιρετά, αλλά είχαν και έχουν ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου.

Από αυτό το δεδομένο και μόνο προκύπτει, ότι οι Αχαιοί βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό, ακυρώθηκαν επί της ουσίας με το καλημέρα της εκλογής τους. Αυτή η πραγματικότητα έρχεται να καταδείξει, πόσο έπεσε ο πήχης ως προς το ειδικό βάρος που έχει το πολιτικό προσωπικό του νομού ειδικά και γενικά, σε επίπεδο κόμματος αλλά και επηρεασμού των εξελίξεων ακόμα και εκτός αυτού.

Κακά τα ψέματα. Η εποχή που τα πρόσωπα από την Αχαΐα στο κυβερνών σήμερα κόμμα – και όχι μόνο – ήταν ρυθμιστές των εσωκομματικών και πολιτικών εξελίξεων, έχει περάσει. Μακάρι να μην ισχύει το ανεπιστρεπτί.

Από την στιγμή που οι εκάστοτε ηγεσίες  επί του προκειμένου αυτή της Νέας Δημοκρατίας, κατάλαβαν πως πρέπει  να καθορίζουν ποιοι θα αναδειχθούν προκειμένου να είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους οι κοινοβουλευτικές ομάδες , αντί η ανάδειξη των προσώπων να γίνεται μέσα από την ώσμωση με την κοινωνία της  περιοχής, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Το ζήτημα μπορεί σε ενεστώτα χρόνο να ακουμπά σε επίπεδο νομού και περιφέρειας τη Νέα Δημοκρατία και τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά η μεγάλη εικόνα δείχνει πως το ίδιο ισχύει και για τα άλλα εν δυνάμει κόμματα εξουσίας σε σχέση με το πολιτικό δυναμικό της περιοχής.

Το θέμα και η ουσία του είναι πιο πέρα από μια υπουργοποίηση ή μη. Γιατί υπήρξαν στιγμές και περίοδοι τα τελευταία χρόνια, που η Αχαΐα είχε στο κάδρο υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και που είχε τι έκαναν, τι ειδικό βάρος είχαν καθώς και τι αποτύπωμα άφησαν;

Όχι στη βάση της λογικής ανάδειξής τους σε κομματάρχες  εξυπηρετήσεων και διανομής χρήματος. Αλλά στην κατεύθυνση, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα, να γίνουν   μήτρες γέννησης εκείνων των πολιτικών αντιλήψεων, θεωρήσεων και δυναμικών, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επίπεδο εσωτερικού των κομμάτων τους, που θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στην άρθρωση, κατάθεση και προώθηση του πολιτικού λόγου. Αναδεικνύοντας ξανά πολιτικούς πρώτης γραμμής και όχι πολιτικούς μιας χρήσης και με ημερομηνία λήξης, όπως γίνεται σήμερα  στο πλαίσιο μίας ιδιότυπης ανακύκλωσης.

Για να συμβεί αυτό, κάποιοι ένθεν κι’ εκείθεν πρέπει να σπάσουν αβγά και όχι να παίζουν το ρόλο της  πολιτικής «κλώσας» ή να βολεύονται με το βουλευτικό «χαμαλίκι», με άλλοθι το ρόλο του πιστού στρατιώτη…

Μέχρι να αλλάξουν ρότα, τούτος ο νομός θα εξαντλεί τη δυναμική του, ανατρέχοντας στο χθες και καταμετρώντας πόσους πρωθυπουργούς, πόσους προέδρους Δημοκρατίας, πόσους υπουργούς και πόσους πολιτικούς αρχηγούς έχει αναδείξει.

Το δυστύχημα είναι, ότι κοιτάζοντας …πίσω , πηγαίνουμε πίσω.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊιού στη Δυτ. Ελλάδα – 61 νέα σήμερα – 30 Αχαΐα – 25 Αιτωλοακ/νία – 6 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Ημέρα μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

“Πάρτι” του κορονοϊού στη Δυτ. Ελλάδα- 65 νέα κρούσματα-27 Αχαία-30 Αιτωλ/νια-8 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Αλεξόπουλος: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών

aitoloakarnanianews.gr

Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές οι φιλόζωοι της Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο