ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μια Νέα Αρχή για το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου που Συμμετέχει Νοιάζεται και Δρα

Μια Νέα Αρχή για το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου που Συμμετέχει Νοιάζεται και Δρα


Για πρώτη φορά στο ΕΠΑ.Λ.  Καινουργίου επιχειρείται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση από τα κάτω για την υποστήριξη του κοινωνικού ρόλου του σχολείου, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική αναβάθμιση του. Μια παρέμβαση που απελευθερώνει τους εκπαιδευτικούς, αναβαθμίζοντας τη δουλειά τους προς όφελος των μαθητών. 
Και αυτό γιατί δεν επικεντρώνεται σε δράσεις που οφείλουν να εφαρμόσουν τα σχολεία αλλά στην παροχή καινοτόμων «εργαλείων» τα οποία καλούνται να αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί συλλογικά, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών και τις δυνατότητες των σχολείων.

Γιατί είναι αναγκαία  η δράση «Μια Νέα Αρχή (Μ.Ν.Α.Ε.)»;
Είναι αναγκαία για όλους τους μαθητές σε φάση μετάβασης από το γυμνάσιο στο ΕΠΑΛ. Ιδιαιτέρως όμως προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες βελτίωσης για όσους τα κοινωνικά η μαθησιακά τους προβλήματα τους εμπόδισαν στην προηγούμενη μαθησιακή τους πορεία.
Είναι εφικτή γιατί στηρίζεται στις δυνατότητες που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση και στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο διαχρονικά και εξ ανάγκης, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες παιδαγωγικής υποστήριξης των μαθητών.

Γίνεται πραγματικότητα, όπως απέδειξε η πιλοτική εφαρμογή κατά το σχολικό έτος 2017-18, όσο περισσότερο δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να κάνουν μια νέα ενδιαφέρουσα αρχή, βασισμένη στη συνεργασία και στη δημιουργικότητα.
Αναδεικνύει ανάγκες και μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά όλη την εκπαίδευση, στο βαθμό που θα δράσει καταλυτικά για μια νέα αρχή και στον διοικητικό μηχανισμό, ο οποίος έχει ιστορικά διαμορφωθεί με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ασφυκτικό έλεγχο των πάντων από τα πάνω και περιορισμένη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.
Το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου συμμετέχει για πρώτη φορά με το πρόγραμμα: «Συμμετέχω – Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο έχει εγκριθεί από τον ανάδοχο φορέα «ΝΟΗΣΙΣ».  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εθελοντικές δράσεις, προβολή και διαφήμιση, έκδοση ηλεκτρονικής και έντυπης σχολικής εφημερίδας, συμμετοχή σε δράσεις με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων. κ.α.
Μια Νέα Αρχή για το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου που Συμμετέχει Νοιάζεται και Δρα..!

panaitolionews.blogspot.com

Την ΑΕΚ αντιμετωπίζει το απόγευμα το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: 1000 κιλά πορτοκάλια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον «ΣΤΡΑΤΙΟΣ ΖΕΥΣ»

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Σύλληψη νεαρού για χασις

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Διακοπή νερού λόγω βλάβης στον Άγιο Κωνσταντίνο

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν’όψει της 28ης Οκτωβρίου

aitoloakarnanianews.gr

Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ: «Όχι γιορτή, αλλά υπενθύμιση ότι υπάρχουμε»

aitoloakarnanianews.gr

6 κρούσματα στο Γηροκομείο Αγρινίου-2 ηλικιωμένες

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο