ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί | Συνταγές

Μια υπέροχη συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύστε το με τραγανά κρουτόνς και με ρύζι, ή πουρέ ή ζυμαρικά αρεσκείας και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
  • 2 καρότα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερυ, σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε, πασπαλίζοντάς τες με αλεύρι απ” όλες τις πλευρές.
  2. Ζεσταίνετε το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και θωρακισθούν.
  3. Ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι, τις 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, όλο το κρασί, το πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζετε το σκεύος και μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2:30 ώρες περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσει καλά το κρέας. Αν το κρέας είναι έτοιμο και η σάλτσα δεν έχει δέσει καλά ξεσκεπάζετε το καπάκι τα τελευταία 10-15 λ βρασίματος. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αφαιρείτε τη δάφνη και το κλωνάρι θυμαριού και το σερβίρετε ζεστό με κρουτόνς (βλέπε συνταγή εδώ) πασπαλισμένο με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά αρεσκείας σας και απολαύστε το.

Προσαρμοσμένο από Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σαλάτα με ρόδι, μήλο και προσούτο ιδανική για βραδινό!

aitoloakarnanianews.gr

Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Μεταμορφώσεις (καλαμαριού) σε μαύρο

aitoloakarnanianews.gr

Φουρνιστό κοτόπουλο με πατάτες και μυρωδικά

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Κολλάει το αρνάκι με το σύκο;

aitoloakarnanianews.gr

Χοιρινό Τας Κεμπάπ με πουρέ πατάτας | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο