Για το πιάτο μας θα χρειαστούμε κιμά με λίπος, εάν επιλέξετε άπαχο θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.
Θα χρησιμοποιήσουμε ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς την κόρα.
Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλά τρίμματα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και ζυμώνουμε προσθέτοντας το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κιμά.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα στεγνά ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.
Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.
Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια.
Πλάθοντας ένα ένα μπιφτέκι θα βγουν 10 κομμάτια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.
Αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.
Τα μπιφτέκια στο φούρνο έχουν πάντα επιτυχία αν ακολουθήσεις όλα τα μυστικά.
Σερβίρουμε με λαχανικά ή ότι άλλο σας αρέσει.