ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια | Συνταγές

Υπέροχες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια. Αποδεδειγμένα οι χοιρινές μπριζόλες είναι ένα από τα  αγαπημένα πιάτα των ελληνικών νοικοκυριών που όπως και να το μαγειρέψουν το σίγουρο είναι ότι εύκολα και γρήγορα θα έχουν στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι ένα γευστικότατο, χορταστικό πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.  Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη  συνταγή (από εδώ) για να γευτείτε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλακή χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά σερβιρισμένη με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας… καλή σας όρεξη!!! 

Υλικά συνταγής

  • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
  • 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε κομμάτια
  • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις σοτάρετε στο ζεστό ελαιόλαδο σταδιακά, σε 2-3 δόσεις, ίσα που να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με μεγάλο πιάτα για να διατηρηθούν ζεστές. 
  2. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσετε, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον. 
  3. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.  Ρίχνετε και το μαϊντανό ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λ.  
  4. Στρώνετε τις μπριζόλες σας σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τις περιχύνετε με το μείγμα λαχανικών του τηγανιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-35 λ, γυρνώντας τες στο μέσον του ψησίματος για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με πιλάφι, ή πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και … καλή σας όρεξη!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι και σοκολάτα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Η πιο ανατρεπτική συνταγή για την Τσικνοπέμπτη

aitoloakarnanianews.gr

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο κρασάτο με πατατούλες στη γάστρα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Στην κουζίνα ολοταχώς

aitoloakarnanianews.gr

Πώς να φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας- Αποθηκεύστε την σε βάζα για όλη τη χρονιά!

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο