ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Μυστικό διατροφής που ανακουφίζει την αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι όρος που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 διαφορετικές ρευματικές ασθένειες και καταστάσεις, με πιο κοινή την οστεοαρθρίτιδα. Άλλες συχνές μορφές αρθρίτιδας είναι η ουρική αρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, καυσαλγία, δυσκαμψία, πρήξιμο μέσα ή γύρω από τις αρθρώσεις.

Κάποιες μορφές αρθρίτιδας όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορούν να προσβάλλουν πολλαπλά όργανα και να προκαλέσουν εκτεταμένα συμπτώματα. Η αρθρίτιδα προσβάλλει κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά και ένα στα 1.000 παιδιά. Οι σοβαρές μορφές της προκαλούν σωματική αναπηρία σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η προσθήκη μουρουνέλαιου στην καθημερινή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να ανατρέψει την καταστροφή των χόνδρων, ανακουφίζοντας από τους πόνους της αρθρίτιδας. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι είναι δυνατόν να καθυστερήσει και την αρθροπλαστική γονάτου.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων (το κύριο συστατικό του μουρουνέλαιου) στα τμήματα της άρθρωσης γονάτων που είχαν αντικατασταθεί μέσω αρθροπλαστικής.

Ορισμένα από τα δείγματα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με ω-3 λιπαρά οξέα επί 24 ώρες στο εργαστήριο, ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν ανέπαφα. Στη συνέχεια, οι ειδικοί πρόσθεσαν μια χημική ουσία στο σύνολο των δειγμάτων, τα οποία εξετάστηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα.

Όταν οι ερευνητές κοίταξαν τα κομμάτια των χόνδρων, εντόπισαν στα δείγματα που δεν είχαν εμποτιστεί με ω-3 λιπαρά οξέα ένα συγκεκριμένο είδος ενζύμων, τα οποία ευθύνονται για την καταστροφή των χόνδρων στους πάσχοντες από αρθρίτιδα. Ωστόσο, στα επεξεργασμένα με ω-3 λιπαρά οξέα δείγματα τόσο τα ένζυμα αυτά όσο και εκείνα που προξενούν φλεγμονή και πόνους στις αρθρώσεις είχαν «σβήσει».

ΠΗΓΗ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Υγιεινά dressing σαλάτας για να μη γίνεται βαρετή η δίαιτα

aitoloakarnanianews.gr

Ανακατέψτε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και δεν θα αισθανθείτε πόνο για τα επόμενα 5 χρόνια

aitoloakarnanianews.gr

Γιατί οι ζυθοποιίες ποντάρουν στις μπύρες χωρίς αλκοόλ

aitoloakarnanianews.gr

3 μέρες που δεν πρέπει ποτέ να ζυγιστείς

aitoloakarnanianews.gr

Η δίαιτα των βραστών αβγών που κρατάει δύο εβδομάδες

aitoloakarnanianews.gr

Fast food: Είναι κολλητικό; – .

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο