ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου


  • Από 1η Απριλίου ενεργοποιείται και νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
  • Περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
  • Τι δηλώνει ο Διοικητής των Νοσοκομείου Πάνος Παπαδόπουλος  

Μετά την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου με δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, σειρά έχει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το οποίο από την 1η Απριλίου αναμένεται να αποκτήσει νέα εμβολιαστική γραμμή διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό όλων όσων προγραμματίζουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνο Παπαδόπουλο, μέχρι σήμερα επί καθημερινής βάσεως εμβολιάζονται 50 τουλάχιστον άτομα από το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Από την έναρξη της εμβολιαστικής γραμμής του νοσοκομείου μέχρι και σήμερα, έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.000 άτομα, τα οποία έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, το οποίο διαθέτει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Απειροελάχιστο το ποσοστό των ακυρώσεων των εμβολιαστικών ραντεβού

Το ενθαρρυντικό στοιχείο  που παρουσιάζεται από την περιοχή του Μεσολογγίου είναι ότι οι ακυρώσεις των ραντεβού είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, μέχρι στιγμής το 98% των συμπολιτών μας που ήταν να κάνουν εμβόλιο προσήλθαν κανονικά, ενώ όσα εμβόλια περίσσεψαν και δεν έγιναν από αυτούς που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν, χρησιμοποιήθηκαν για να εμβολιαστούν άτομα των σωμάτων ασφαλείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, όπως επίσης και υγειονομικοί με προτεραιότητα σε νοσηλεύτριες και νοσηλευτές και γιατρούς.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «από την 1η Απριλίου ενεργοποιείται και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αυτό σημαίνει αμέσως πως θα διπλασιαστούν τα άτομα που κάνουν το εμβόλιό τους στο νοσοκομείο. Διαθέτουμε το εμβόλιο της Pfizer, συνεπώς ένα άτομο πρέπει να κάνει δύο δόσεις. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου συνολικά 2.800 με 2.900 άτομα, κάνοντας και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Παρατηρήσαμε πως ελάχιστο ποσοστό ακύρωσε το ραντεβού του για να εμβολιαστεί.

Το 98% όσων ήταν προγραμματισμένο να κάνουν το εμβόλιό τους στο νοσοκομείο, το έκανε κανονικά. Η νέα γραμμή που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Απριλίου θα βοηθήσει στον ταχύτερο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων τύπου Α, όπως επίσης και τις ηλικιακές ομάδες από 75 ετών και 79 ετών. Μέχρι να ξεκινήσει η νέα εμβολιαστική γραμμή συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων που προβλέπεται και είναι σε εξέλιξη στην παρούσα χρονική στιγμή».

Στην περιοχή του Μεσολογγίου υπάρχουν ακόμη ως εμβολιαστικά κέντρα τα Κέντρα Υγείας Αιτωλικού και Μεσολογγίου, τα οποία εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετούν και πολλούς από την περιοχή του Αγρινίου και λειτουργούν στους ίδιους ρυθμούς καλύπτοντας ικανοποιητικό αριθμό εμβολιασθέντων σε ημερήσια βάση.

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχύτερους ρυθμούς στη χώρα και από χθες είναι η σειρά των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών να αιτηθούν ραντεβού για το εμβόλιο, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69 ετών.

Το σχέδιο «Ελευθερία» έχει ανεβάσει ρυθμούς στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί (1.035.664) τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου. Συνολικά έχουν γίνει 1.537.104 εμβολιασμοί με 501.440 πολίτες να έχουν κάνει ήδη και την δεύτερη δόση. Έτσι, το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών πλησιάζει το 10%. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως χθες, λόγω της εθνικής επετείου, έγιναν μόλις 147 εμβολιασμοί.

Πόσες δόσεις εμβολίων έρχονται το επόμενο διάστημα

Την ίδια ώρα, το σύστημα Υγείας περιμένει και τις επόμενες δόσεις των εμβολίων. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου την Δευτέρα, η Pfizer αναμένεται να παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις προς τη χώρα μας.

Να σημειωθεί επίσης πως στις αρχές Απριλίου θα μεγαλώσει κι άλλο το δίκτυο των εμβολιαστικών κέντρων καθώς αναμένεται να προστεθούν άλλα 272 σε όλη τη χώρα. Ήδη παραδόθηκαν δύο mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αθήνα: του Περιστερίου και του Ελληνικού, τα οποία θα μπουν σε λειτουργία από την 1η Απριλίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Διαβάστε επίσης: 17 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία από τα 3.133- Αναλυτικά η κατανομή

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Καταλήψεις στα σχολεία: Παραλογισμός στο Μεσολόγγι: Θέλουν να κάνουν μάθημα και δεν τους αφήνουν

aitoloakarnanianews.gr

Τρεις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο Μεσολόγγι

aitoloakarnanianews.gr

Πρώτο κρούσμα στο Μεσολόγγι και μάλιστα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Συναγερμός στο Σελίβειο Γηροκομείο – 11 κρούσματα covid!

aitoloakarnanianews.gr

Νοσοκομείο Μεσολογγίου : Επιχορήγηση 34.000 ευρώ για προμήθεια Ιατροτεχνολογικόυ εξοπίσμού απο την 6η ΥΠΕ

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Λειτουργία του Οργανισμού “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο