ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Νέα μείωση 50% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2021 εισηγείται η Δημ. Αρχή

Νέα μείωση κατά 50% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2021, εισηγείται η Δημοτική Αρχή, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης.
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων σήμερα (μέσω τηλεδιάσκεψης), με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε ζούμε σε πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι τραγικές για το λαό ιδιαίτερες στο ζήτημα της υγείας, αλλά και στην οικονομία, με μεγάλες οικονομικές αρνητικές συνέπειες στα πλατειά λαϊκά στρώματα και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες .
Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και να παίρνει μέτρα τόσο στο θέμα της δημόσιας υγείας , όσο και μέτρα οικονομικής στήριξης των συνδημοτών μας που έχουν χτυπηθεί οικονομικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Θυμίζουμε τα μέτρα του Απρίλη /2020 που πέραν από τις νέες μειώσεις στα ήδη μειωμένα δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών που έχουμε κάνει , αποφασίσαμε και συνολικό πακέτο οικονομικής ελάφρυνσης αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του Δήμου μας.
Στη συνέχεια φτάσαμε στα νέα μέτρα που πήραμε για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη του έτους 2021, με νέες μειώσει δημοτικών τελών σε οικιακούς και επαγγελματικούς συντελεστές αλλά και αποφάσεις οικονομικής ελάφρυνσης μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που έχουν χτυπηθεί οικονομικά από την κρίση της πανδημίας και από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που στόχο έχουν τον εξωστρακισμό των μικρομεσαίων επαγγελματιών προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μετά από συνεχείς μήνες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λόγω covid-19
Οι υπόψη επαγγελματίες προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων τους για το 2021 σε κοινόχρηστους χώρους δεδομένου ότι από 03/05/2021 ανοίγει η εστίαση.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία Ν.1080/80 άρθρο 13 το δημοτικό τέλος για το λόγο αυτόν είναι ετήσιο και καταβάλλεται «ανεξαρτήτως χρόνου χρήσεως» , δηλαδή όποιον μήνα του έτους και αν εκδοθεί η άδεια το τέλος αυτό πρέπει να καταβληθεί για όλους τους μήνες του έτους για το οποίο εκδίδεται η άδεια .
Στην προκείμενη περίπτωση όμως με κλειστά τα καταστήματα από το κράτος λόγω lock down, είναι άδικο να καταβληθεί το υπόψη τέλος για όλους τους μήνες του έτους αφού δεν λειτουργούσαν .
Για το λόγο αυτόν ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ζητώντας νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου το δημοτικό τέλος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους έτους 2021 να ισχύσει από την ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης και όχι από την αρχή του έτους όπως ο νόμος ορίζει.
Επειδή δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη επί του αιτήματος μας μέχρι τώρα και για να ξεπεράσουμε τη διάταξη του νόμου προκειμένου να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες της εστίασης στο ξεκίνημά τους , προτείνουμε να μειώσουμε για το έτος 2021 και για τους λόγους που αναφέραμε το αντίστοιχο τέλος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους των καταστημάτων εστίασης , κατά 50% ούτως ώστε να αντιστοιχηθεί το τέλος με τους μήνες που θα λειτουργήσουν .
Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, γνωρίζουμε όμως και την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι υπ΄ όψη επαγγελματίες και με την πρόταση μας, θέλουμε να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο για το 2021 στην επανεκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας».

Περισσότερα για:

Προηγούμενο άρθρο«Πιάνει» καλύτερα εμβόλιο κορωνοϊού όταν παρουσιάζονται παρενέργειες;
Επόμενο άρθροΤαμεία: Ηλεκτρονικά από 20 Απριλίου η αίτηση άρσης της κατάσχεσης λόγω χρεών

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φαρμάκης για Πατρών – Πύργου: Σε πρώτο πλάνο η ανθρώπινη ζωή

aitoloakarnanianews.gr

Κ. Πελετίδης: «Να μη φορτωθεί και η ευθύνη της διάγνωσης στις πλάτες του λαού»

aitoloakarnanianews.gr

«Τρίτη Ηλικία και φυσική δραστηριότητα στην πόλη» – Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Νεκτάριος Φαρμάκης ενόψει εορτής Αγίου Ανδρέα: Δεν συγχωρούνται λάθη που μπορεί να μας στοιχίσουν

aitoloakarnanianews.gr

“Δεμένα” τα πλοία την Πέμπτη στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας

aitoloakarnanianews.gr

Ακίνητα : Μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές στην Αιτωλ/νία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο