AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Η κακοκαιρία «θα χτυπήσει» την Τρίτη και την Αττική [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 05/12 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 4 έως 7 βαθμών. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 06/12 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη τη χώρα όμως από απόγευμα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Α. Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα (04-12-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)
α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι.
β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.
γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η αλλαγή που υπάρχει στο σκηνικό του καιρού επηρεάζει ήδη αρκετές περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές, που θα έχει διάρκεια μέχρι και το απόγευμα και στη συνέχεια ξανά από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων στα βόρεια και τα κεντρικά, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


[ad_2]

Source link

Related posts

Αγρότες: [Liveblog] Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία | Ειδησεις

Χαλκίδα: “Με έκανε βούκινο και τον έφαγα” – Μια ερωτική επαφή στάθηκε η αιτία για τη δολοφονία | Ειδησεις

Νεκρός 8χρονος στο Παίδων: Βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο