ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Νέο εκπαιδευτικό βίντεο του ευρωπαϊκού έργου «Triton» για την προστασία της παράκτιας περιοχής του Δήμου Ugento

Νέο εκπαιδευτικό βίντεο του ευρωπαϊκού έργου «Triton» για την προστασία της παράκτιας περιοχής του Δήμου Ugento
Οι σημαντικές παρεμβάσεις βιομηχανικής που έχουν υλοποιηθεί στην παράκτια περιοχή του Ugento με στόχο την προστασία του τοπίου και το μετριασμό των επιπτώσεων από τη διάβρωση των ακτών, παρουσιάζονται στο τελευταίο εκπαιδευτικό βίντεο του ευρωπαϊκού έργου «Triton» που είναι διαθέσιμο διαδικτυακά (https://www.youtube.com/watch?v=_gxzyckqweg).

Ο Δήμος του Ugento επιλέχθηκε και εξετάστηκε, μαζί με το Μπάρι από τους παράκτιους Δήμους της Απουλίας, ως πιλοτική περίπτωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Triton», καθώς έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις βιομηχανικής. Μεταξύ αυτών, η βυθοκόρηση του λιμανιού, όπου τα ιζήματα χρησιμοποιούνται για ανασύσταση της παραλίας και την αναδημιουργία των περιοχών που πλήττονται περισσότερο από τη διάβρωση. Η χρήση ποσειδωνίας είναι συμπληρωματική αυτής της δράσης για την αποκατάσταση των αμμόλοφων. Μια άλλη σημαντική παρέμβαση στην υδραυλική μηχανική αφορά την αποβάθρα αλιείας «Torre San Giovanni», στην οποία εκσυγχρονίστηκαν τα κανάλια αποχέτευσης (που είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο αιώνα για την ανάκτηση των ελωδών περιοχών), με στόχο τη μείωση των θαλάσσιων ρευμάτων και τη δημιουργία νατουραλιστικών διαδρομών γύρω από τα κανάλια, μέσω του περιφερειακού φυσικού πάρκου Litorale of Ugento.
Οι επεμβάσεις παρουσιάστηκαν από τον Massimo Lecci, Δήμαρχο του Ugento, τον Luca Casciaro, επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ugento και την Simona Bramato, ειδική στην παράκτια μηχανική, στο Πανεπιστήμιο του Salento και στο Δήμο Specchia.

Σχετικές αναρτήσεις

Φαρμάκης: «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης της τοπικής κοινωνίας στην μάχη κατά της πανδημίας»

aitoloakarnanianews.gr

Μπαράζ παραβατικότητας στην Αιτωλοακαρνανία | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Πώς μια παιδική αγκαλιά έφερε τον κορωνοϊό σε τρεις οικογένειες

aitoloakarnanianews.gr

Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου ξεκινά το 56ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Διακοπές ρεύματος σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ξηρόμερο

aitoloakarnanianews.gr

Πελετίδης σε Αυγενάκη: Αντιλαϊκή η διακοπή της χρηματοδότησης του “άθληση για όλους”

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο