ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

“Να σταματήσει η κατάργηση-συγχώνευση Τμημάτων του ΑΕΙ Πάτρας” ζητούν οι φοιτητές

Την Δευτέρα 22/3 οι φοιτητές μέσω των αποφάσεων των Φοιτητικών μας Συλλόγων κινητοποιηθήκαμε στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών (που συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα), με αιτήματα να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για κατάργηση-συγχώνευση Τμημάτων του Πανεπιστημίου, όπως το ορίζει ο “Στρατηγικός Σχεδιασμός Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών”, να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για την εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη καθώς και να εκπονηθεί σχέδιο από το Πανεπιστήμιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

“Για πολλοστή φορά οι φοιτητές βρήκαν τις πόρτες της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου κλειστές και κλειδωμένες, οχυρωμένες με φύλακες εντός και εκτός κτιρίου, με τον Πρύτανη Χ.Μπούρα να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, παρά τα αιτήματα μας για διεξαγωγή της συγκλήτου σε ανοιχτό χώρο, διά ζώσης.

Για πολλοστή φορά οι πρυτανικές Αρχές και ο επικεφαλής τους, Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, έδωσαν την πολιτική εντολή  να μην εκφραστούν οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων μέσα στην Σύγκλητο. Μια απόφαση που ο πρύτανης έχει πάρει εδώ και αρκετό καιρό, αφού εκμεταλλεύεται μια περίοδο κλειστών σχολών για να επικυρώσει τις πολιτικές της ΝΔ, χωρίς να δέχεται να ακούσει το πιο μαζικό και ζωντανό κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους φοιτητές και τις αποφάσεις των συλλόγων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης στην πλειοψηφία των τμημάτων δεν έχει γίνει δεκτή. Το τελευταίο διάστημα ο πρύτανης με προκλητικό τρόπο, απαντάει αρνητικά στην προσπάθεια των φοιτητικών συλλόγων να  μεταφέρουν τις αποφάσεις τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της 22/3, κλείνοντας τους κυριολεκτικά την πόρτα στην μούρη. Αυτήν την φορά αυτό έγινε και με σκανδαλώδη τρόπο, αφού ενώ η Σύγκλητος συνεδρίαζε στο κτίριο της πρυτανείας, είχαν σφραγιστεί όλες οι είσοδοί του και υπήρχαν ξεκάθαρες εντολές, για να μην καταφέρουν οι φοιτητές να μπουν στο κτήριο. Ακόμη και όταν το καταφέραμε, δήλωσε ότι θα κατέβει να μας μιλήσει, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.

Η στάση των Πρυτανικών Αρχών, αλλά και των προέδρων των Τμημάτων που συναινούν στις πρακτικές τους, είναι καταδικαστέα, βαθύτατα αντιδημοκρατική και μη αποδεκτή σε ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.

Καλούμε τον Πρύτανη, το Πρυτανικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Συγκλήτου να απολογηθούν δημόσια, να δηλώσουν πως τέτοιας μορφής αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν είναι αποδεκτές μέσα στο Πανεπιστήμιο, και συνεπώς να δεσμευτούν πως θα υλοποιήσουν το αίτημα των φοιτητών για συνεδρίαση της Συγκλήτου στον χώρο των τηλεδιασκέψεων, προκειμένου να μπορούν οι φοιτητές να παρέμβουν διατηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.”

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Θλίψη στην Αχαϊα από τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Ραγκαβάνη

aitoloakarnanianews.gr

Δυναμικό «παρών» έδωσε το κολυμβητικό τμήμα του Αιόλου Αγυιάς

aitoloakarnanianews.gr

Οργανώσεις Πάτρας ΚΚΕ-ΚΝΕ: Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

aitoloakarnanianews.gr

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου – Βγήκε η θάλασσα στη στεριά (video)

aitoloakarnanianews.gr

Τελευταία εβδομάδα αιτήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

aitoloakarnanianews.gr

Αλλάζουν έδρα οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο