ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ν. Νικολόπουλος: «Χαρακτήρα ευχολογίου και όχι κανονισμού λειτουργίας για λαϊκές αγορές»

Η Δημοτική Ομάδα της παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» με επικεφαλής τον Νίκο Νικολόπουλο συνεδρίασε την Τρίτη 22/9/2020 εν όψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον νέο κανονισμό των Λαϊκών Αγορών και συζήτησαν διεξοδικά για τον νέο κανονισμό. Η αξιολόγησή τους είναι ότι έχει χαρακτήρα «ευχολογίου» περισσότερο και λιγότερο κανονισμού λειτουργίας και ότι θα προκύψουν προβλήματα λειτουργικότητας καθώς στο σκέλος που αφορά τους ελέγχους είναι αόριστος και δεν διασφαλίζει ότι θα λειτουργήσουν οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί τήρησής του.
Είναι θέση της παράταξης ότι παράλληλα με τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και εμπόρους θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα και με τους συλλόγους των περιοίκων των περιοχών που θα λειτουργούν οι αγορές.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξης «Νέα Πάτρα» έχουν καλυφθεί όλες οι παράμετροι λειτουργίας και έχουν προβλεφθεί οι ενέργειες εκείνες που θα απαλύνουν την όχληση αλλά και τις επιδράσεις στην οικονομική ζωή των περιοχών που θα λειτουργούν. Η πλειοψηφία θα μπορούσε να αντλήσει αρκετές καλές λύσεις αν τις είχε μελετήσει.
Επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση της Δημαρχίας Πελετίδη στον εκσυγχρονισμό ενός θεσμού με τόσο μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ειδικά των πλέον αδύναμων οικονομικά. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι οι αδύναμοι συμπολίτες είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, πρέπει να το δείχνουμε με όλες τις δυνατές ενέργειες και δράσεις. Εδώ η Δημοτική Αρχή υστέρησε σημαντικά.
Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη, πέραν της ψήφισης του εν λόγω κανονισμού, για μια συζήτηση από μηδενική βάση για την αναδιοργάνωση και λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες, κοινωνικές, οικονομικές και χωροταξικές. Η σημασία του θεσμού στην κοινωνικοοικονομική λειτουργία της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν μπορεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε πριν 50 ή 60 χρόνια. Μπορεί ο κ. Πελετίδης και η παράταξή του να μένουν κολλημένοι στο 1960 όμως εμείς και ο κόσμος ζούμε στο 2020.

Περισσότερα για:

Προηγούμενο άρθροO πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ στα δικαστήρια υπέρ 2 εργαζομένων
Επόμενο άρθροΠάτρα: «Εκρηκτικό» θέαμα στο 12ο P.I.C.K EKO Racing 100

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ν. Φαρμάκης: «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα Πανεπιστήμιο που θα αγκαλιάζει και τους 700.000 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας»

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση με Καραμανλή ζητά ο Πελετίδης για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως Κανελλοπούλου

aitoloakarnanianews.gr

Οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Πάτρας για τον θάνατο του Στ. Στεφανόπουλου

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Φωτιά σε σπίτι στο Μονοδένδρι

aitoloakarnanianews.gr

Απόψε στην Πάτρα τα εγκαίνια των ανακαινισμένων Παλαιών Σφαγείων

aitoloakarnanianews.gr

18 Δεκεμβρίου ξεκινούν στην Δυτ. Ελλάδα οι αιτήσεις για το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο