ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ξεκινά από αύριο, Μεγάλο Σάββατο η αντιπυρική περίοδος

Αρχίζει από αύριο Μεγάλο Σάββατο 1η Μαίου η αντιπυρική περίοδος και διαρκεί 6 μήνες έως την 31η Οκτωβρίου.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστηκα απαγορεύεται το κάψιμο ξερών χόρτων και αγροτικών υπολειμμάτων. Επίσης αποφεύγουμε εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που προκαλούν σπινθήρες.

Σε περίπτωση που δούμε πυρκαγιά καλούμε την πυροσβεστική υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στον αριθμό πολιτικής προστασίας στο 112.

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο, διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Σε καμία περίπτωση, δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους, ούτε γυάλινα μπουκάλια, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας.

Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
Δε σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς.
Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά.
Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος, σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.
Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.


Την πρώτη Ραδιοφωνική συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του ,παραχώρησε στον Ρ/Σ ΑerasFm 99,50 και στο Νότη Ρεντίφη ,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Αντιπύραρχος Ιωάννης Χασάνης, σχετικά με την αντιπυρική περίοδο 2021 και τον επικείμενο σχεδιασμό για προφύλαξη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και οι 2 Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου στη Γαβαλού και στην Παραβόλα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα .

Μεταξύ άλλων, ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών στην πρόληψη των πυρκαγιών με το να μην ανάβουν φωτιές, σημειώνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τα σπίτια τους από τυχόν καύσιμη ύλη (χόρτα,σκουπίδια κλαδιά, κ.λπ.),να έχουν διαθέσιμη παροχή νερού και βέβαια όταν εντοπίζουν καπνό, να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία,αφού μια γρήγορη επέμβαση μπορεί αποτρέψει την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Χασάνης τόνισε πως γίνεται καλή προετοιμασία ,ο στόλος των οχημάτων είναι σε άριστη κατάσταση και υπάρχει συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουν στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου .

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δυτική Ελλάδα: Θα τις “έλυνε” τα μάγια γιατί θα πέθαινε σε εννέα μέρες!-Απίστευτη απάτη με λεία 21.000 ευρώ

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: 154 παραβάσεις μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού

aitoloakarnanianews.gr

Lockdown – Κορονοϊός: 3 μέτρα στο τραπέζι – Στο «κόκκινο» Αχαΐα και Αττική

aitoloakarnanianews.gr

Μελέτη για την διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης των γεφυριών του Αιτωλικού

aitoloakarnanianews.gr

Lockdown: Ανοίγουν κι άλλες δραστηριότητες τη Δευτέρα – Πάσχα στο χωριό με self test

aitoloakarnanianews.gr

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης τα εργατικά σωματεία Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο