ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν διηπειρωτικό πύραυλο σε άσκηση-ορόσημο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέρριψε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, χρησιμοποιώντας βλήμα που εκτοξεύτηκε από αντιτορπιλικό πλοίο σε μια άσκηση που χαρακτηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ορόσημο για την άμυνά της.

Πρώτη φορά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό «John Finn» ειδοποιήθηκε από το σύστημα Aegis για εισερχόμενο διηπειρωτικό πύραυλο, τον οποίο και κατέστρεψε με βλήμα SM-3 Block IIA που εκτόξευσε.

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ καταστρέφουν πύραυλο με οτιδήποτε άλλο εκτός από επίγειο σύστημα άμυνας, αλλά και η πρώτη φορά που το βλήμα SM-3 Block IIA χρησιμοποιείται με επιτυχία εναντίον διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Συνδυαστική άμυνα

Όπως αναφέρε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, η άσκηση ήταν πολύ σημαντική καθώς απέδειξε εν τοις πράγμασι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμυνας της Χαβάης συνδυαστικά με πλοία που φέρουν κατευθυνόμενα βλήματα και τις αντιπυραυλικές εγκαταστάσεις στην Αλάσκα.

Ταυτόχρονα, απέδειξε την αποτελεσματικότητα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Aegis, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και αναβάθμιση από τη δεκαετία του 1960 και συνδυάζει ραντάρ και αισθητήρες με αντιαεροπορικά βλήματα και υπολογιστές, ώστε να εντοπίζει και να εξουδετερώνει εχθρικούς εναέριους κινδύνους, όπως διηπειρωτικούς πυραύλους.

Σημειώνεται ότι η άσκηση έρχεται ελάχιστο διάστημα αφότου η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατασκέυασε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με εμβέλεια ως την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Οι πέντε χώρες στον κόσμο που αντιμετώπισαν καλύτερα την πανδημία του κορονοϊού

aitoloakarnanianews.gr

Ο πρόεδρος της Γερουσίας «δεν τον αναγνωρίζει», στηρίζει τον δικαστικό αγώνα του Τραμπ

aitoloakarnanianews.gr

O Τραμπ απέλυσε, μέσω twitter, τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ

aitoloakarnanianews.gr

Ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ στέλνει μήνυμα στον Τραμπ, εν μέσω αναταράξεων στο Πεντάγωνο

aitoloakarnanianews.gr

Τρέχει να μιλήσει σε 10 Πολιτείες σε 48 ώρες

aitoloakarnanianews.gr

Οι Πράσινοι ζητούν «εδώ και τώρα» διακοπή της πώλησης οπλικών συστημάτων στην Τουρκία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο